.

Imatge d'arxiu d'ocupacions a la Costa Daurada.

Imatge d’arxiu d’ocupacions a la Costa Daurada.

Els establiments turístics de la Costa Daurada central han rebut més afluència de turistes aquest mes d’agost. A l’esperar de conèixer el balanç definitiu, durant la primera quinzena es van superar els 2 milions de pernoctacions -un 7% més que l’any passat- i es van registrar ocupacions superiors al 90% en hotels, càmpings i apartaments. A més, per norma general els empresaris han pogut apujar els preus i arrodonir una bona campanya després d’un 2015 força irregular. El sector se’n mostra satisfet i prudent, atès que molts turistes que han optat per visitar la demarcació de Tarragona ho han fet en detriment d’altres destinacions mediterrànies que han estat colpejades pel terrorisme. De fet, han repuntat gairebé tots els mercats estrangers tret del rus, que segueix perdent pistonada i s’ha anotat un 12% menys de visitants. A les comarques d’interior, l’ocupació s’ha situat al voltant del 70%, mentre que les cases rurals de les Terres de l’Ebre han registrat ocupacions del 80%.

Amb dades oficials corresponents a la primera quinzena, el sector turístic de la Costa Daurada fa una valoració positiva i optimista de la campanya, que ha registrat un 7% més de pernoctacions -2,07 milions davant els 1,93 milions de l’any passat-. “Són bones notícies després d’un 2015 que no va estar a l’alçada, però som prudents ja que molts d’aquests visitants són prestats per la situació que es viu al Mediterrani”, ha explicat a l’ACN el gerent de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Joan Anton. Durant aquest període s’han registrat 2.077.486 pernoctacions davant les 1.932.425 de l’any passat, un 7,5% més.

L’ocupació a la Costa Daurada central també s’ha incrementat, entre un 3 i un 5%. A la Costa Daurada central els hotels han assolit durant la primera quinzena una ocupació mitjana del 93,3% que, a partir del 21 d’agost, s’ha reduït a quotes del 80%. Al seu torn, entre l’1 i el 15 d’agost els càmpings han presentat una mitjana del 91,4% i els apartaments del 90%. Un dels aspectes més apreciats pels empresaris és que han pogut vendre el seu producte a uns preus “més raonables” i han incrementat la facturació, després que l’any passat van haver d’aplicar importants descomptes per tal d’atreure més clientela. Així, el preu mitjà de l’habitació s’ha situat en els 96 euros i l’estada mitjana dels turistes ha fregat les cinc nits.

Els mercats català i espanyol s’han mantingut estables i, fins i tot, han repuntat molt lleugerament, mentre que s’ha viscut un augment molt significatiu de turisme estranger. Durant la primera quinzena d’agost, la Costa Daurada central ha rebut un 53% més de visitants irlandesos, un 40% més d’anglesos, un 18% més d’alemanys, un 12% més d’holandesos, un 11% més de francesos i un 4,7% més d’italians. L’altra cara de la moneda ha estat el mercat rus, que continua en caiguda lliure i ha reculat un 12%.