.

El tradicional Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí se celebrarà el proper diumenge 17 de desembre a les 19 hores a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí de Cambrils. El concert s’ha convertit amb un esdeveniment imprescindible per la programació nadalenca de Cambrils, atès que fa 55 anys que s’organitza al voltant de les mateixes dates. En l’edició d’enguany es combinarà la veu i l’orgue gràcies a la participació de l’organista vallenc Josep Mateu.

El programa que s’interpretarà, sota la direcció de Robert Faltus, s’inspira clarament en les festes de Nadal, tant amb les peces que provenen del repertori clàssic com les que provenen del repertori tradicional d’altres països, sense oblidar-nos d’algunes de les nostres nadales més arrelades. Bona part del repertori d’aquest diumenge va formar part de la proposta musical que va presentar la Coral Verge del Camí al País Basc la setmana passada, fet que permetrà encarar amb seguretat aquelles peces que s’estrenin a Cambrils.

L’entrada del concert és gratuït a taquilla inversa, amb obertura de portes del Santuari 30 minuts abans. El concert marca l’equador del Cicle de Tardor-Hivern de la Cripta de l’Ermita, amb nou concerts des del setembre fins ara programats conjuntament per la Coral i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils. Aquest concert de Nadal tanca els actes del 55è aniversari que la Coral Verge del Camí ha celebrat aquest any 2023.

Concert solidari

Els diners que la Coral Verge del Camí recapti voluntàriament al concert del proper diumenge s’incorporaran íntegrament als fons que recull la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per avançar en les investigacions mèdiques sobre la mutació del gen ADSL, que és una malaltia metabòlica rara i minoritària que afecta dos germans de Cambrils de 8 i 12 anys.

Aquesta recol·lecta respon a la petició d’ajuda que van rebre fa unes setmanes alguns membres de la Coral Verge del Camí per part de la mare dels dos germans. El Joan i la Queral, els pares dels germans esmentats, han aconseguit que els seus fills siguin diagnosticats amb aquesta malaltia genètica del grup de les denominades “ultra rares”, que fa que tinguin retard mental i psicomotriu, epilèpsia i manca de parla.

L’associació Antian de familiars afectats per aquesta malaltia, el Grup de Teràpia Gènica pel Sistema Nerviós Central de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l‘Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron (VHIR), han iniciat recentment una campanya de consciència sobre la malaltia i la necessitat de recollir fons per al seu estudi.

Per aquest motiu es va engegar fa unes setmanes una campanya de micromecenatge per impulsar la recerca que permeti desenvolupar i aplicar nous tractaments terapèutics.