.

Una imatge de la roda de premsa. Cedida.

Una imatge de la roda de premsa. Cedida.

Amb la Festa de l’encesa de llums aquest divendres iniciarà la campanya nadalenca de la conselleria de Comerç i totes les activitats de Mercats i que s’allargaran fins la primera setmana de gener, per poder gaudir d’un Nadal “amb tot allò que comporta tradició i proximitat” tal i com ha anunciat el conseller de Comerç, Dídac Nadal, aquest matí en roda de premsa.  

Amb aquesta premissa divendres engegarà tot, des de les 17.30h la Rambla Nova acollirà una gran festa a l’entorn de l’arbre, amb tallers infantils de temàtica nadalenca i que clourà amb l’encesa de llums a les 19h; tot inspirat en el conte de Nadal de Charles Dickens i seguidament, a les 19.30h s’encendrà l’arbre i la decoració nadalenca del Mercat Central. 

A partir d’aquí iniciarà un cap de setmana amb regust nadalenc, com la Fira de l’oli que serà a Corsini divendres i dissabte o la Fira de Nadal que acollirà un any més l’escenari de l’amic invisible amb la proposta oberta a artistes locals i entitats que vulguin pujar a l’escenari com la proposta que ha presentat avui Sheila Micó de l’entitat ‘Revolución Pata’ que el dia 10 de desembre per la tarda oferirà una acció de difusió i conscienciació de tinença responsable d’animals domèstics sota el títol de Una navidad Bestial. Volem “fer ressò de la responsabilitat que comporta tenir una mascota” ha apuntat Micó. Durant la tarda i a favor d’aquesta jornada, hi haurà actuacions de la cantant Gysela.  

A l’escenari de l’amic invisible també hi pujaran, entre d’altres, el grup tarragoní El último vinilo, el dia 18; així com  l’actució de Josep Ferrer i Ester Soto amb un karaoke delirant.  

Com a novetats, la Via T de la ma de la seva responsable Judith Sentís, ha presentat d’una banda la proposta dos espais de dinamització: el ja tradicional a la Plaça Verdaguer amb atraccions per als més petits i d’altra banda, al darrer tram de la Rambla s’hi afegeix a l’estand de realitat virtual per als adolescents, activitats relacionades amb un scape room.  

Com a activitats ja consolidades de la Via-T es repeteix i s’amplia la música al carrer “amb més de 40 actuacions confirmades fins ara, amb grups molt diversos i entitats i escoles de música de la ciutat”, ha apuntat Sentís. Així mateix per 5è any es repeteix el concurs d’aparadors del 12 al 27 de desembre, amb premis de 500, 200 i 100€ i un jurat professional extern. També hi haurà el vot popular i els guanyadors se sabran el 2 de gener de 2023. 

Sentís també ha volgut aprofitar per animar a tots els tarragonins i tarragonines a participar aquest cap de setmana amb les propostes dels comerços de proximitat entorn al Black Friday “volem fer d’altaveu de totes les promocions que es faran les properes hores, que en alguns casos arriben al 60% de descompte”. 

Finalment la directora de Mercats, Mònica Garcia, “des de Mercats volem apuntar la nostra satisfacció de poder tornar a organitzar les tradicionals Fires de Nadal, Artesania i Oli, que tornaran a ser protagonistes a la ciutat per aquestes dates”. Així mateix, “el Mercat Central estrenarà il·luminació nadalenca, que s’encendrà també aquest divendres a partir de les 19.30h”. 

El conseller de Comerç ha tancat la roda de premsa agraint la implicació de tothom, des de les entitats organitzadores, passant pels músics i artistes de la ciutat i per últim, i no menys important, els comerciants.

Tots els actes de Comerç
Festa de l’encesa de llums25 de novembre
17.30h activitats prèvies
19 h encesa de llums davant l’arbre de Nadal, Rambla Nova
L’activitat començarà a les 17.30 h amb una proposta de diferents tallers infantils de temàtica nadalenca que s’allargaran fins minuts abans del moment de l’encesa. D’altra banda, un personatge inspirat en el conte de Nadal de Charles Dickens necessitarà l’ajut dels infants de Tarragona per tornar a recuperar l’esperit nadalenc. Finalment la il·lusió dels nens i nenes s’uniran a la música de la BUMT Juvenil i Tarragona recuperarà la màgia del Nadal. 

Escenari de l’amic invisible: Del 10 al 23 de desembre
Es repeteix el format de l’any passat. Un escenari fixe al mig de la Rambla Nova (amb Unió) estarà a disposicio dels artistes locals,escoles de la ciutat, entitats que es vulguin donar a conèixer. Dins de la programació hi ha alguns plats forts,noms propis que tots i totes coneixem però que encara no podem desvetllar. D’altra banda, al costat de l’escenari hi haurà una caseta de fusta oberta i a disposició de totes les entitats de la ciutat. Com l’any passat, la idea és que es posin en contacte amb nosaltres, a través del correu electrònic de la conselleria, per poder elaborar una escaleta i distribuir la disponibilitat. 

Nadal als comerços: Del 22 al 24 de desembre
Una de les característiques que comparteixen la gran part de les activitats que organitzem des de la conselleria de comerç és la itinerància. Creiem que és una manera efectiva de dinamitzar els eixos comercials. Per aquest motiu, per Nadal repetirem aquest format. Un grup de ballarins acompanyaran al Pare Noel pels comerçosde la ciutat, per portar música i alegria fins a l’interior dels establiments.  

Cap d’any infantil: 31 de desembre, plaça del Mercat. Coorganitzat per Mercats de Tarragona
La conselleria de Comerç i l’empresa de Mercats tornaran a organitzar una gran festa infantil l’últim dia de l’any pel matí, perquè els nens i nenes puguin ser els primers en acomiadar l’any, des de la plaça Corsini. 

Circ a Bonavista: Del 2 a l’11 de desembre
Una de les novetats d’aquest any. Es tracta d’una proposta molt interessant, el CirColibrí és un circ familiar que s’establirà durant una setmanaa Bonavista. 

Actuacions itinerants per zones comercials
22, 23 i 24 de desembre: Concurs d’aparadors. Organitza: Associació comerciants Via T.
Nadal Musical.  Organitza: Associació comerciants Via T.
Un any més, l’associació de comerciants de la Via T i la conselleria decomerç sumarem esforços per organitzar de manera conjunta una de les iniciatives que ja s’han convertit en tota una tradició. Per nové any, es programarà el Nadal Música l, una iniciativa que portarà la música als racons comercials de la ciutat, amb un total de 40 actuacions en directe.

Altres activitats:
Rocòdrom: encara queden dos caps de setmana(Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, plaça dels Infants i Verdaguer). 

Gimcana Literària: començaaquest dimecres i també es farà els dies 30 de novembre, 14 i 15 de desembre. 

Fira de Nadal.
Ubicació: Rambla Nova. Tram del carrer Canyelles fins al carrer Fortuny.
Dates: Del 25 de novembre al 23 de desembre.
Horari: de 10 a 21h.

Fira d’Artesania
Ubicació: Rambla Nova. Tram del carrer Unió fins al carrer Adrià.
Dates: Del 2 de desembre al 6 de gener.
Horari: De 10 a 21h.

Fira de l’Oli DOP Siurana
Ubicació: Plaça Corsini.
Dates: 25 i 26 de novembre.