.

El programa Planta Baixa de TV3 va fer un reportatge respecte el creixement del sòl dedicat a logística a Catalunya “emmarcant el nostre cas d’ús irregular d’espais per a logística”, segons l’associacio veinal.

L’Associació de Veïns La Mineta de Reus ha presentat un escrit a la fiscalia de Reus on els informa d’actuacions relacionades amb la concessió d’una llicència d’activitat industrial que considera irregular a l’empresa APSA Global Express.

Segons informen en nota d premsa des de l’entitat, el setembre de l’any passat “l’associació ja va fer públiques les irregularitats produïdes en la concessió d’una llicència per l’activitat industrial de transports al carrer Cervantes, en una nau tancada de fa anys” i “qualificada de cases en renglera”. Tot plegat, “malgrat que a l’empresa sol·licitant se li havia certificat prèviament que aquest ús no era autoritzable”.

Posteriorment, i sempre segons el relat de l’associació veïnal, “s’ha seguit afavorint de manera especial i irregular a l’empresa, doncs si li ha posat al davant una zona de càrrega i descàrrega que van demanar sense cap justificació i malgrat que ja n’hi havia una a 17 metres en la mateixa vorera”.

“També a petició no justificada de l’empresa se’ls va ampliar el gual, han fet les obres que han volgut sense llicencia i, també sense llicència, han instal·lat grans rètols anunciadors de la franquícia de transports que exploten”, afegeix el comunicat.

El “canvi radical” en l’actitud de l’ajuntament, “que comença certificant que no és autoritzable l’ús, i acaba fent ús de l’espai públic per afavorir-los descaradament, és produeix a partir de la presa de possessió del Regidor d’Empresa”, Carles Prats.

“La influència i l’afavoriment que practica aquest Regidor arriben a que la Guàrdia Urbana no pugui obligar a l’empresa a treure un petit vehicle comercial blanc, que tenen aparcat de manera permanent al costat del gual, per tal de que els seus camions puguin entrar i sortir de la nau il·legal” etziba la nota.

“Quan l’associació s’ha assabentat d’aquests fets i els ha tingut prou documentats, ha decidit posar-los en coneixement de la Fiscalia, per si poden ser constitutius de delicte. Tenim a disposició dels mitjans la informació complementària que els calgui”, continua la nota, que recorda com el 21 de setembre de l’any passat el programa Planta Baixa de TV3 va fer un reportatge respecte el creixement del sòl dedicat a logística a Catalunya “emmarcant el nostre cas d’ús irregular d’espais per a logística, on Enric Ticó, president de CIMALSA (Generalitat de Catalunya), explicava que la situació que s’ha provocat al nostre barri no és desitjable i que les normes urbanístiques estan per complir-les”.

Redacció