.

Una imatge de 'Memòries oblidades'. Foto: Cedida

Una imatge de ‘Memòries oblidades’. Foto: Cedida

El municipi de Creixell acull aquest cap de setmana dos actes culturals. El primer és la preestrena de Memòries Oblidades del grup de teatre del Camp de Tarragona Teatralitzat. Es tracta del segon espectacle propi de la companyia. Després de l’èxit de la seva proposta Al Safareig, amb molt bona acollida per part del públic i dels diferents pobles que l’han gaudit, i que encara rodarà aquest estiu, ara arriba una nova producció.

Memòries Oblidades explica la història de la Teresa i l’Aurora, dues joves enèrgiques i emocionades amb l’arribada de la República, que els ofereix prosperitat i un futur de nous horitzons i llibertats. Amb l’alçament militar, però, i la Guerra Civil que se’n deriva, veuran com s’estronquen els seus somnis. Com la resta de la població, es veuen obligades a lluitar per sobreviure i ho fan de maneres ben diferents. Dues dones, dues històries, dues memòries oblidades.

Al llarg de la història les dones han hagut de triar entre la família o la carrera, entre els estudis o els fills, entre la lluita o la maternitat. També va passar durant la guerra civil espanyola, i ni totes les dones es van quedar a la rereguarda ni totes van ser milicianes, però totes van resistir, lluitar per sobreviure i veure com perdien de nou drets i llibertats.

Eva Vives, directora de la companyia apunta que “una de les nostres característiques principals és fer propostes per al nostre territori, on la majoria són poblacions petites i mitjanes sense espais o equipaments tècnics grans, per això portem el teatre a qualsevol plaça, sala o safareig”.

L’obra es podrà veure dissabte 27 de maig a les 12h a la plaça de l’Església i té entrada lliure.

El segon acte és el concert de l’Orquestra Corelli del Conservatori de Vila-seca, que es durà a terme el mateix dissabte a les 18.30h al Casal Municipal de Creixell. Una altra primavera els alumnes del conservatori de Vila-seca visiten Creixell per oferir un magnífic concert sota la direcció del professor Quim Miracle. El concert també té entrada lliure.