.

 Les onze representacions tindran lloc al Teatre Metropol fins al dia 13 de juny


Les onze representacions tindran lloc al Teatre Metropol fins al dia 13 de juny

Demà dimecres 8 de maig, a les 21 h, arrenca una nova edició de la la Mostra de Teatre Jove amb la representació de l’obra La Faixsu…!, de Xesco Teruel, Gerard Ibars i Irene Montserrat. D’aquesta manera la companyia La Faixsula obrirà la 26a edició de la Mostra en la seva quarta participació a la programació.

LA FAIXSU…!, de Xesco Teruel, Gerard Ibars i Irene Montserrat

Dc; 8 de maig (21h), drama

1h 10’_català

En Biel Capdevila decideix anar a viure a la gran ciutat de la Gornal, al cap d’un temps descobreix per sorpresa que vivia al costat d’un famós escriptor romàntic, en Joan Riba.

En Joan Riba, un escriptor de cert renom local, vivia una vida tranquil·la fins que decideix escriure l’obra més important de la seva carrera. Durant el procés viurà amors i desenganys que canviaran la seva vida per sempre.

Interpretació: Marc Giraldes, Irene Montserrat, Ingrid Duch, Mireia Gonzàlez, Gerard Ibars, Aitor Sanz, Laia Gonzàlez, Izhar Torres, Júlia Sarroca

Producció: Mireia Gonzàlez

Direcció: Irene Montserrat

La companyia La Faixsula va néixer ara fa sis anys, després que un grup de joves participessin a un curs de l’Aula de Teatre de la URV. Durant aquest temps la companyia s’ha consolidat, sempre amb obres de creació pròpia, amb l’humor, la sàtira i la crítica social com a gèneres principals.

Les representacions de la Mostra de Teatre Jove, totes gratuïtes, tindran lloc del 8 de maig al 13 de juny al Teatre Metropol

Sis de les obres representades són de creació o contenen adaptacions pròpies, mentre que les cinc restants són d’autors diversos. Pel que fa a la tipologia de les companyies, hi ha sis grups de teatre amateur i tres centres educatius, a banda de l’Aula de Teatre de la URV i l’Institut del Teatre. En total, es calcula que 320 persones participaran de manera directa en les representacions de la Mostra.

Les companyies participants en aquesta edició són: La Faixsula (La Faixa Suada de l’Avia), Col·legi Lestonnac L’Ensenyança, Arteliats Teatre, (H)istrionis Teatre, Vis de Vanadi, Meraki Teatre, Ins Pons d’Icart, Tornavís Teatre, Aula de Teatre de la Urv, Nebulosa Teatre i Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre. Una d’aquestes companyies, Meraki Teatre, participarà per primera vegada a l’obra.

 

A l’acabar cadascun dels espectacles, el públic podrà conversar amb els integrants de cadascuna de les companyies al vestíbul del teatre.

 

La Mostra de Teatre Jove forma part d’un programa de suport a la creació cultural juvenil i a la vegada, al foment de cursos de formació i experimentació com els que es realitzen al llarg de l’any. Per aquest 2019, destaquen els cursos de Teatre amb Xancletes impartit per Joan Rioné i el de Creació de guió teatral a càrrec de Raquel Rodríquez. Tots dos, tindran lloc durant la temporada d’estiu.

 

Com és habitual, un consell assessor valorarà les obres un cop representades, amb indicacions per ajudar les companyies. En aquesta ocasió el consell assessor estarà format per la professora de cant, Teresa Valls; els periodistes, Enric García Jardí i Sílvia Petit; l’actriu i directora teatral, Rosa Mateu, i el mag Gerard Escarré.