.

.

TOTS 21


La Companyia Elèctrica Dharma va ser pionera en la fusió de la música tradicional del país amb el jazz, el rock i la psicodèlia. Foto: Cedida

L’Estiu a la Pedrera, que continua recollint èxits en la seva setena edició, es prepara per acollir un dels plats forts de la temporada, el concert de la Companyia Elèctrica Dharma. Ha passat mig segle des d’aquell 20 de febrer de 1972 quan amb pantalons de campana i cabells llargs el grup es va estrenar al Casal de la Font d’en Fargues, al barri d’Horta de Barcelona, com a banda de folk rock.

El de la Pedrera de l’Elies és un dels escenaris escollits per la mítica banda per celebrar el seu 50è aniversari, en una gira commemorativa que es va iniciar el passat febrer al mateix local barceloní que els va veure néixer. El concert, durant el qual faran un repàs pels temes més mítics de la banda, se celebrarà el proper dissabte.

Durant dècades va ser un dels grups més importants del panorama musical català, pioners en la fusió de la música tradicional del país amb el jazz, el rock i la psicodèlia. Amb una amplia trajectòria musical, diverses gires nacionals i internacionals, i divuit àlbums a les seves esquenes van crear himnes que han passat a formar part de la memòria col·lectiva de tot un país.

Redacció