.

A l’esquerra, l’avinguda que commemora les edicions passades dels Jocs Mediterranis i a la dreta, el Palau d’Esports. Foto: Tarragona21.cat

La Comissió Informativa Especial de seguiment dels Jocs Mediterranis s’ha tornat a reunir aquest divendres  en sessió ordinària després de no fer-ho des del passat 2 de maig i tant com l’ERC i la CUP mantenen dubtes. Els primers “en aspectes indispensables com la gestió dels equipaments esportius, l’allotjament dels col·lectius assistents a l’esdeveniment i la comercialització de les entrades”, segons han explicat en una nota de premsa. Els segons continuen trobant “preocupant” el compliment dels terminis  la finalització de la construcció del Palau d’Esports.

“A set mesos de l’esdeveniment l’Ajuntament de Tarragona encara no ha definit el model de gestió dels equipaments. Hi ha una manca de responsabilitat i de previsió absoluta de què farem amb uns equipaments que haurem de gestionar nosaltres”, afirmava el portaveu d’ERC, Pau Ricomà. Els republicans han conegut avui en la comissió de seguiment dels Jocs que encara no s’ha definit el model de gestió d’equipaments com el Palau d’esports un cop finalitzin els Jocs. ‘A hores d’ara hauríem de tenir alternatives per debatre quin model voldrem per la gestió dels equipaments dels Jocs. La situació és més que preocupant’.

Els republicans es mostren també preocupats pel fet que el concurs per l’allotjament de diversos col·lectius participants als Jocs va quedar desert a mitjans d’agost i s’haurà de tornar a licitar. “Una adjudicació de més d’1,3 milions d’euros que hauria d’haver estat resolta fa més d’un any, s’haurà de fer a correcuita mitjançant un procés negociat amb molt poc marge de maniobra”, lamentava Ricomà. “Existeix la possibilitat que només es presenti la mateixa empresa , si és així quedarà molt limitada la capacitat negociadora de la Fundació dels Jocs”.

Finalment, des d’ERC expliquen que tampoc  han obtingut resposta al motiu del retard en l’adjudicació del concurs per la venda d’entrades que hauria d’haver estat resolt al tercer trimestre del 2015.

Les preocupacions de la CUP

Pel que a la CUP, consideren “cabdal preveure com pot afectar el futur polític de Catalunya al desenvolupament de la competició internacional”. A la reunió, segons la portaveu Laia Estrada, “s’ha obviat en tot moment que actualment el govern de la Generalitat es troba intervingut via l’article 155, i que si es confirma l’amenaça del vicepresident del senat, la intervenció seguirà vigent si el 21D guanyen les forces independentistes”.

Un altre tema que la CUP segueix trobant preocupant malgrat les explicacions a la reunió és el de la finalització de la construcció del Palau d’Esports. Està encara pendent la licitació de la quarta fase de la seva construcció, parada ja des de fa mesos. Les previsions optimistes parlen que es faria efectiva al març o l’abril, a escasses setmanes de l’inici dels Jocs previst pel 22 de juny. La CUP considera “molt preocupant aquesta incertesa en la construcció del que se suposa la piràmide d’aquest projecte faraònic que són els Jocs Mediterranis de l’alcalde Ballesteros”.

Igualment, la candidatura independentista critica l’“absència de beneficis estructurals reals que els Jocs Mediterranis aportaran a la ciutat de Tarragona, perquè els barris de ponent tindran una gran piscina i un altre pavelló esportiu però no es resoldrà el greu deteriorament que pateixen”. En el mateix sentit, tampoc no s’ha aclarit quants llocs de treball nous hauran creat els Jocs Mediterranis, quan “la promesa de reduir l’atur a la ciutat va ser un dels lemes publicitaris que més va fer servir el PSC”.

Per últim, en relació a les informacions publicades ahir a el Confidencial que assenyalen que una empresa de menys d’un mes de vida va guanyar un contracte d’1,29 milions d’€. A la comissió s’ha assegurat que el procediment havia estat el correcte i que malgrat l’empresa adjudicatària era de molt recent creació, el que es valorava a la licitació era l’experiència de l’equip tècnic, que en aquest cas s’ha explicat que estava sobradament acreditada,