.

La Colla Vella va completar la seva millor actuació a Vilallonga de tots els temps descarregant per primer cop en la seva història el 2 de 8 (en segona ronda), a més del 3 de 9 amb folre, el 9 de 8 i un pilar de set folrat. Fotos: Maria Flores

Vilallonga del Camp s’ha fet un forat dins del gran relat dels castells gràcies a la monumental exhibició de la Colla Vella dels Xiquets de Valls durant la Diada de la Festa Major de la localitat. Per primer cop en la seva història els de la capital de l’Alt Camp van aconseguir descarregar el 2 de 8 sense folre (en segona ronda), disparant l’eufòria entre els centenars de persones que no es van perdre una cita que també va comptar amb la presència de la Jove de Tarragona.

La Jove de Tarragona té la propera cita important per Sant Magí. Foto: Maria Flores

Els liles, que venien de complir les expectatives a Vilanova i la Geltrú tot just el dia abans, van encetar la seva participació amb el 9 de 8, per desmuntar en segona ronda el de 3 de 9 amb folre. Una construcció que sí van aconseguir descarregar en tercera, culminant la seva actuació amb el 4 de 9 amb folre i l’espadat de 7.

Pel que fa als vallencs, a la primera ronda es van apuntar un 3 de 9 amb folre, per completar en tercera amb un 9 de 8 i tancar amb un pilar de set folrat.