.

.

TOTS 21


Imatge de tres de sis aixecat durant la celebració de la inauguració del local, any 1980. Fons CJXT. Centre d'Imatges de Tarragona / L'Arxiu

Imatge de tres de sis aixecat durant la celebració de la inauguració del local, any 1980. Fons CJXT. Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona signarà demà amb l’Ajuntament a l’espai la Tabacalera la cessió del seu fons documental a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona. Aquest acte comptarà amb la participació de la consellera de Cultura, Begoña Floria i del president de l’entitat, Sergi de los Rios. La presentació del fons documental i fotogràfic de la colla (1979-2014) anirà a càrrec de Marta Cascón i Francesc Gómez. En el transcurs de l’acte es projectarà un audiovisual sobre la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

El fons documental dels Xiquets que s’ha dipositat a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona es compon de 130.150 imatges, 105 videos, 35 cintes d’enregistrament sonor, documents de gestió de l’entitat, dossier de premsa i bibliografia castellera. Tot plegat, reflecteix l’activitat desenvolupada per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, des de la seva constitució l’any 1979 fins a l’actualitat, just quan fa trenta- cinc anys de la seva presentació oficial, el dia de Sant Magí de l’any 1980.

Després de les preceptives tasques de classificació i catalogació, aquest nou fons documental podrà ser accessible a tots els ciutadans que desitgin consultar-lo a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.