.

.

TOTS 21

La Colla Gegantera de Reus estrena enguany una nova parella de gegants: els Gegants Manotes i es presentaran públicament aquest dissabte dia 28 de maig en un acte que començarà a les 17:30 h a la plaça del Mercadal. Des d’aquest punt de la ciutat començaran una cercavila pels carrers del centre i acabaran, de nou, a la plaça del Mercadal. Durant tot l’acte, e ls nous gegants estaran acompanyats pels gegants de la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona, que seran els seus padrins. En finalitzar, hi haurà una sorpresa de la mà del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp.

La Colla Gegantera de Reus, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de ReusCultura i de Promoció de Ciutat, explica que aquest projecte “el teníem guardat al calaix des del 2013”. Durant els primers mesos de pandèmia, la junta directiva de l’entitat va decidir reprendre la idea i tirar-la endavant. Gegants Manotes de la Colla Gegantera de Reus és el nom que els socis de l’entitat han decidit. Els seus creadors han estat Manel Llauradó i Josep Maria Casas, que n’ha fet el vestuari, tant dels gegants com dels portadors.

Els Gegants Manotes mesuren uns 3 metres, alçada semblant a la dels Gegants Japonesos, i pesen entre 35 i 45 quilos. La finalitat amb la creació d’aquesta nova parella és aconseguir arribar a esdeveniments on no és possible amb els Gegants de Reus, fer créixer l’afició pel món geganter i apropar-lo a persones i a col·lectius amb diversitat funcional, a banda d’una part de la ciutadania que té menys oportunitats per poder gaudir de la festa. En definitiva, la intenció de la Colla Gegantera és despertar noves vocacions i estima pels gegants.

Els Gegants Manotes podran participar en actes de la ciutat, com trobades geganteres als barris, el Carnaval, la Cercavila del Masclet, actes de gent gran o escoles i també podran sortir de Reus per participar en actes festius d’altres municipis.

Redacció