.

Una imatge de l'edició de l'any passat. Foto: Cedida

Una imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Cedida

Del 24 d’octubre i fins el 18 de desembre tindrà lloc la 5a edició de “La ciutat a cau d’orella”, el cicle de tardor que impulsen el conselleria de Joventut, la Biblioteca Pública, l’arxiu del Folklore de la URV, l’Escola de Lletres i les entitats juvenils de la ciutat. S’han programat un total de 10 actes i activitats al voltant de les llegendes i l’oralitat.

El cicle proposa, entre els seus actes més destacats, una ruta-descoberta de la Tarragona llegendària que comptarà amb l’acompanyament d’Emili Samper, autor del llibre Llegendes de Tarragona, i un taller literari inspirat en la ciutat fantasma impartit per l’Escola de Lletres i ideat per la jove creadora Ingrid Ventura. També es programa una nova entrega de 4 enigmes nocturns, des del 2008 ja sumen 125 els episodis nocturns celebrats. Aquest any, despertaran la nena fantasma de la Casa Castellarnau, es descobrirà quin maleït episodi va marcar per sempre l’estada de Ponç Pilat a la torre del Petrori i es viatjarà fins al món medieval a les portes de la Catedral per encriptar codis i missatges amagats.

Descobrir on estan els límits d’allò real, l’imaginari i la ficció és una de les principals obstinacions de la ciutat de Tarragona cada tardor i des de l’any 2012. Bona part de les accions que porten a terme el cicle LA CIUTAT A CAU D’ORELLA, s’erigeixen en l’àmbit del lleure educatiu i es veuen reflectides en un producte lúdic i cultural, reunint la història oral en un conjunt de propostes educatives, d’entreteniment, participatives i sobre l’escenari nocturn. Tota una recepta construïda per joves i col·lectius amb la finalitat de donar forma i paraules a la Tarragona misteriosa i tafanera. La curiositat i l’afany de descoberta són actituds intrínseques a la joventut i una proposta com la de llegendes i misteris explora més aquesta necessitat d’experimentar i relacionar-se. Un dels principals valors d’aquest cicle és l’oportunitat de trobada i intercanvi entre entitats ciutadanes, juvenils i no tant juvenils, que sobre una mateixa taula adquireixen formes de participació compartides.

Aquest cicle ha estat mencionat aquest 2016 amb el distintiu de Bona Pràctica en Polítiques de Joventut per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut. La programació de la Ciutat a Cau d’Orella forma part del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums amb el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

El programa és obert i gratuït a tothom a partir dels 12 anys. Les inscripcions es podran realitzar pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès (plaça imperial tarraco,1) de dimarts a dijous de 9 a 14, (divendres fins les 13h) i dimarts i dijous, també de 16.30 a 19h. L’Espai Jove Kesse (C/ Sant Antoni Maria Claret 12-14) també oferirà suport en la reserva de places i inscripcions de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21h.

Podeu consultar el programa fent clic aquí.