.

Demà, dimecres 28 de setembre a les 19h, la delegació de Cultura de la Generalitat (C/ Major, 14) acull el col·loqui “La ciutat a cau d’orella, cinc anys de llegendes urbanes a Tarragona”, un acte que reunirà tot els agents implicats en aquesta iniciativa que, recentment, ha estat reconeguda com a bona pràctica en polítiques de joventut per l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut.

La ciutat a cau d’orella s’ inicià la tardor de l’ any 2012 a Tarragona, es un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la ciutat de Tarragona, la que es construeix dia a dia.

L’acte que estarà conduït per Ricard Lahoz, periodista i director del Fet a Tarragona, comptarà amb una taula d’experts: Pep Montes, gerent de l’ ACELLEC (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura) i impulsor del banc de pràctiques en polítiques de joventut. Rosa M. Codines, inspectora al Departament d’Ensenyament dels centres de la ciutat de Tarragona, responsable de l’equip de Llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC) . A l’actualitat presideix Òmnium Cultural del Tarragonès. Carme Oriol, catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili on imparteix docència d’etnopoètica i folklore. Dirigeix la revista Estudis de Literatura Oral Popular/Studies in Oral Folk Literature. Com a responsable de la unitat de recerca Arxiu de Folklore de la URV ha impulsat la creació d’un portal de bases de dades especialitzades consultables en línia (RondCat, BiblioFolk i ArxiuFolk).

La celebració estarà amenitzada pel grup (H)istrionis Teatre de TEATRE JOVE, Agus Farré acompanyat per la música amb serra de Txiqui Artworks. Es podran escoltar llegendes en veu alta i un breu recorregut al passat i al futur del projecte.