.

Foc a la metxa, que ja hi som tots. Per primera vegada en aquestes festes de Santa Tecla, el Seguici Popular sencer ha sortit pels carrers de Tarragona. Després de l’èxtasi de la Baixada de l’Àliga, avui s’ha viscut una cercavila amb el mateix volum de gent i d’il·lusió que ahir però més serena, més familiar, més tranquil·la i repartida per més carrers.

Els Diables han fet el tret de sortida de la Cercavila, encenent les primeres carretilles amb la puntualitat habitual dels actes de Santa Tecla. Com és habitual, els han seguit la resta d’elements de foc: el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu i el Ball d’en Joan de Serrallonga.

L’Àliga, despresa de les cadenes simbòliques d’ahir, ha estat com sempre un dels elements més aclamats en entrar a la plaça de les Cols. Després ha sigut el torn dels elements més juganers: la Mulassa i la Cucafera. Com prèviament havia fet el Bou, s’han refrescat bevent aigua de les fonts del peu de les escales.

En una hora i mitja tots els elements -els anteriors i el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, de Pastorets, de Turcs i Cavallets, del Patatuf, de Cercolets, els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, de Valencians i de Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga- havien passat per aquesta plaça epicentre de les festes.

A banda dels habituals -plaça de les Cols i de la Font i el carrer Major- els trams més concorreguts han estat la desembocadura del carrer Oleguer amb el de Trinquet Nou, i la intersecció de la Rambla Vella amb el carrer del Portalet. Els que s’han perdut el pas del Seguici Popular tindran dues oportunitats més de veure’l demà, al matí i al vespre de Santa Tecla.

Romà Rofes

Programa de Santa Tecla per la revetlla

Programa de Santa Tecla pel divendres 23 de setembre