.

.

TOTS 21


Imatge d'arxiu d'un acte de la Cepta

La patronal empresarial de Tarragona Cepta considera que la notícia de la reactivació de les obres del tram de l’autovia A-27 entre el Morell i la variant de Valls és “positiva”, però que encara “s’ha de definir” com es duran a terme aquest tram i els següents i, sobretot, el termini de finalització.

La recuperació de les obres “és una bona notícia, però no es pot oblidar el retard que arrossega” una actuació que “és essencial” per al territori i que hauria d’haver estat una realitat “fa molts anys”.

A tall de consideracions, la confederació empresarial reitera alguns dels punts que es van acordar en la darrera trobada del lobby format per empresaris i representants polítics sobre el present i el futur de l’A-27, Així, recorda que l‘autovia A-27 fins a Montblanc és una infraestructura viària “històricament reivindicada” per tots els sectors empresarials del Camp de Tarragona i, en termes de connexions viàries, és l’assignatura pendent de la província de Tarragona. És vital que l’obra s’enllesteixi fins a Montblanc com més aviat millor, “però tampoc no hem d’oblidar que aquesta via té prevista la seva continuació fins a Lleida i que cal recuperar el debat sobre com i quan s’impulsarà el darrer tram previst de l’obra. Per ara, tot i que celebrem que es reprenguin les obres, no tenim garanties de poder veure finalitzada l’A-27 en un període de temps raonable i cal posar fi a aquesta incertesa”.

Les dues actuals connexions viàries que uneixen les autopistes AP-7 i AP-2 per Valls i Montblanc (la C-14 i la N-240) i que s’uneixen a la costa de Tarragona amb la AP-2 són “clarament insuficients” per absorbir un trànsit intens i amb presència creixent de vehicles pesants.

D’altra banda, el teixit econòmic, industrial i turístic de les nostres comarques –amb el Port de Tarragona i la indústria química al capdavant– “han de disposar d’un accés de qualitat” amb els seus mercats nacionals naturals.