.

Imatge d’una edició anterior de la Fira Marítima. Foto: Tots21

L’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic de la localitat han acordat “repensar el model” de Fira Marítima de la Costa Daurada per trobar “una nova fórmula per promocionar el sector entre professionals i aficionats” i, al mateix temps, obrir el port i les instal·lacions del Club a totes les persones que vulguin conèixer el món de la nàutica, segons ha anunciat el club en un comunicat. Tots21 ha confirmat que enguany, la Fira no se celebrarà.

La decisió de reformular l’esdeveniment arriba després de constatar l’evolució i les noves tendències per promocionar les empreses especialitzades, que ja apunten fires europees com el Saló Nàutic Boot de Düsseldorf.

L’any 2008 es va celebrar a Cambrils la primera Fira Marítima de la Costa Daurada amb un conveni amb l’Ajuntament de Salou per unir esforços en una sola fira conjunta, agafant el relleu dels esdeveniments nàutics que anteriorment organitzaven els dos consistoris per separat. Fins el 2011 la fira es va portar a terme de manera alterna a un dels dos municipis i a partir del 2012 la fira es va quedar a Cambrils, organitzada per
l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) amb la col·laboració del Club Nàutic Cambrils.

La Fira Marítima de la Costa Daurada va prendre un nou rumb el 2014 quan l’Ajuntament va delegar l’organització en el Club Nàutic Cambrils, que la va organitzar fins l’any passat, amb un parèntesi per la pandèmia, i la va convertir en una plataforma de negoci per als professionals delsector nàutic i un pol d’atracció turística per Cambrils, amb una vessant més didàctica per donar a conèixer la nàutica.