TOTS 21

La pròxima edició del Trapezi Reus tindrà lloc entre el 12 i el 16 de maig a la capital del Baix Camp i serà molt especial, ja que la Fira del Circ de Catalunya celebrarà el 25è aniversari. La Fira oferirà actuacions presencials que compliran totes les mesures sanitàries del moment i, per aquest motiu, també s’ha decidit allargar-la un dia més i espaiar més les actuacions.

Hi haurà una trentena de companyies catalanes i espanyoles per mostrar el talent del millor circ contemporani actual. La programació s’ha adaptat a les circumstàncies vetllant sempre per l’excel·lència i la promoció del talent. L’edició d’enguany presentarà diversos espectacles nous i algunes reestrenes.

Tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment de totes les activitats del Trapezi Reus a través dels diferents espais. A més, el 33 emetrà el dia 11, just abans de la inauguració de la Fira, un programa especial que presentarà els artistes de circ que hi participaran, així com els seus espectacles. D’altra banda, el Super3 ha posat en marxa un concurs relacionat amb el Trapezi de Reus que tindrà com a premi poder assistir a un dels seus espectacles i conèixer de prop la companyia que l’interpreta. Així mateix, l’emissora iCat oferirà a la seva audiència una Experiència iCat relacionada amb la Fira.

L’Institut Municipal Reus Cultura es va crear l’any 1988 per l’Ajuntament de Reus amb l’objectiu d’impulsar els diferents i variats aspectes de la vida cultural de la ciutat. Des de la creació, actua com a punt aglutinador, com a centre de generació i coordinació de l’activitat cultural de Reus i la seva àrea d’influència, amb la clara voluntat de situar la cultura a Reus com un dels principals actius de desenvolupament i de projecció de la ciutat. Aquest organisme organitza el Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, durant la qual la ciutat de Reus s’omple d’espectacles a teatres i carrers i converteix els diferents espais escènics en una gran pista de circ amb segell propi i obert a les noves disciplines del món del circ.

La Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus, guardonada amb el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura i amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, s’ha convertit en un referent entre els festivals europeus d’aquesta matèria.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

Redacció