.

.

TOTS 21


Ses Majestats arribaran, com és tradició, via marítima

Ses Majestats arribaran, com és tradició, via marítima

Com és tradició, el pas de Ses Majestats modificarà el trànsit habitual a Tarragona. Aquest diumenge, vigília de reis, no es podrà estacionar als carrers per on recorrerà la cavalcada, des del carrer Reial fins la Rambla Vella i Rere Sant Domènech. Paral·lelament, es tallarà la Rambla Nova des d’Adrià, on es deixarà obert el trànsit transversal i que permetrà l’accés al pàrquing.

Des de dos quarts de 2 del migdia, la resta de la Rambla Nova quedarà tallada, deixant-ne obertes les transversals. A partir de dos quarts de 5 de la tarda quedarà tallat el carrer Reial i, entre les 5 i un quart de 6 de la tarda, els talls afectaran el Moll de Costa –des de la rotonda del Serrallo al pas a nivell– i al carrer Trafalgar, des del carrer Sant Joan fins els carrers Apodaca i Unió.

Arribada dels Reis

Els Reis d’Orient arribaran a la ciutat per via marítima. Cap a un quart de 7 de la tarda, un vaixell els portarà fins al barri marítim del Serrallo. Allà els rebran les sirenes dels vaixells i barques del Port, i les tradicionals 21 salves pirotècniques. Els Reis desembarcaran a les Escales Reials, on es duran a terme els parlaments i un espectacle de focs artificials. Després, els Mags es traslladaran fins al carrer Reial on es donarà el tret de sortida a la rua, pels volts de les set de la tarda.

La Cavalcada recorrerà el carrer Reial, la plaça dels Carros, Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, farà dos tombs a la Rambla Nova, pujarà pel carrer Sant Agustí, Portalet i finalitzarà a la plaça de la Font cap a dos quarts de nou. Durant el recorregut es repartiran fins a 3 tones de caramels aptes per a celíacs, 800 quilos més que l’any passat. Finalment, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els lliurarà les claus de la ciutat perquè, durant tota la nit i matinada, els reis i els seus patges reparteixin milers de regals.

La Cavalcada mobilitzarà més de 200 efectius. En concret, hi prendran part uns 150 professionals entre tècnics municipals i membres dels diferents cossos operatius, i 100 voluntaris, que vetllaran perquè l’acollida dels Mags d’Orient sigui tot un èxit en la commemoració del seu centenari. Amb motiu d’aquesta efemèride, enguany s’ha editat un llibre i s’ha organitzat una exposició al Moll de Costa. “Hi hem posat molta energia i la feina ha estat més intensa, però crec que els hem preparat una molt bona acollida”, ha conclòs la presidenta de la Cavalcada, Meritxell Gispert.