.

Imatge de part de les carrosses. Foto: Tarragonaradio.cat

La Cavalcada de Reis de Tarragona serà aquest any més segura. La Brigada Municipal ha substituït les teles de roba que recobrien les 14 carrosses dels Reis Mags per faldons de fusta, amb l’objectiu d’evitar accidents de la canalla en el seu afany de recollir caramels i que no puguin accedir a sota els vehicles. Coincidint amb el centenari de la Cavalcada, també s’ha renovat la imatge de totes les carrosses.

A més, s’han restaurat alguns dels elements que prenen part a la tradicional desfilada del 5 de gener a la tarda. Les baranes laterals també són noves: els passamans metàl·lics han estat substituïts per uns altres de fusta, més elaborats.

La regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez, ha explicat que totes aquestes millores són una aposta per la seguretat de la Cavalcada, que cada any treu milers de tarragonins al carrer.

Pel que fa a la quadriga romana s’ha modificat la barana del darrere dels trompetistes, s’ha posat un cartell amb una inscripció romana i s’han repintat les escales. A la carrossa de la Catedral s’ha renovat la part posterior i s’ha substituït la roba que portava.

Aquest diumenge, els Reis Mags d’Orient arribaran a Tarragona en vaixell a un quart de set de la tarda i després recorreran bona part del centre de la ciutat. Durant la Cavalcada es repartiran 3.000 quilos de caramels aptes per a celíacs, 800 quilos més que l’any anterior.

Ses Majestats arribaran a la ciutat per via marítima, com és habitual. Cap a un quart de set de la tarda està previst que un vaixell els porti fins al barri marítim del Serrallo. Allà els rebran les sirenes dels vaixells i barques del Port, i les tradicionals 21 salves pirotècniques. Els Reis desembarcaran a les Escales Reials, on es duran a terme els parlaments i un espectacle de focs artificials. Després, els Mags es traslladaran fins al carrer Reial on es donarà el tret de sortida a la rua, pels volts de les set de la tarda.

La Cavalcada recorrerà el carrer Reial, la plaça dels Carros, Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, farà dos tombs a la Rambla Nova, pujarà pel carrer Sant Agustí, Portalet i finalitzarà a la plaça de la Font cap a dos quarts de nou. Durant el recorregut es repartiran fins a 3 tones de caramels aptes per a celíacs, 800 quilos més que l’any passat. Finalment, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els lliurarà les claus de la ciutat perquè, durant tota la nit i matinada, els reis i els seus patges reparteixin milers de regals.

La Cavalcada mobilitzarà més de 200 efectius. En concret, hi prendran part uns 150 professionals entre tècnics municipals i membres dels diferents cossos operatius, i 100 voluntaris, que vetllaran perquè l’acollida dels Mags d’Orient sigui tot un èxit en la commemoració del seu centenari. Amb motiu d’aquesta efemèride, enguany s’ha editat un llibre i s’ha organitzat una exposició al Moll de Costa. “Hi hem posat molta energia i la feina ha estat més intensa, però crec que els hem preparat una molt bona acollida”, ha conclòs la presidenta de la Cavalcada, Meritxell Gispert.

/* JS para menú plegable móvil Divi */