.

Imatge d’arxiu dels Reis Mags de La Floresta, l’Albada i Parc Riuclar. Foto: Cedida

Les dues cavalcades de Torreforta-Campclar i de la Floresta, l’Albada i Parc Riuclar s’uniran aquest divendres 5 de gener en un sol recorregut

SSMM els Reis Mags d’Orient tornaran aquest 2024 als barris de Ponent de Tarragona. La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) organitza el proper divendres 5 de gener la Cavalcada de Ponent, que enguany unirà en un sol recorregut les dues cavalcades que es feien tradicionalment a una banda i l’altra de la T-11: la cavalcada de la Floresta, l’Albada i Parc Riuclar i la cavalcalda dels barris de Torreforta i Campclar.

La Cavalcada de Ponent sortirà, a les 16:30 h, des de l’aparcament del barri d’Icomar i farà el següent recorregut: Riu Clar, Parc Riuclar, l’Albada, la Floresta, tall de la T-11, Rambla de Ponent, Torrenova, carrer Riu Montsant, el Pilar, carrer Riu Fluvià, la Granja i finalitzarà a la plaça Pilar Pradell de Torreforta (davant del Centre Cívic Municipal). Durant el recorregut es llançarà un miler de quilos de caramels.

Prèviament, cap a les 15:30 h, està previst que els Reis Mags d’Orient facin una visita a la Residència Santa Tecla Ponent.

Cavalcada de la Floresta, l’Albada i Parc Riuclar. Foto: Cedida

Una bona alternativa per als barris de Ponent

La representant de la FAVT, Úrsula Marín, explica que la Cavalcada de Ponent “és una bona alternativa per a la població dels barris que no es pot desplaçar al centre de la ciutat, ja que no ens posen llançadores; a més, una sola cavalcada a Tarragona no seria viable perquè tota la gent no hi cabria”. Marín també considera que una altra avantatge d’organitzar la Cavalcada de Ponent és que “les nenes i els nens no hauran de patir tant per recollir caramels, com passa al centre, i podran veure de prop els Reis Mags”. En aquest sentit, Marín recorda a les famílies que “per seguretat, els nens no han de buscar caramels a sota dels camions”.

La Cavalcada de Ponent estarà plena de “màgia” i “sorpreses”, ja que el seguici reial es completarà amb balls i coreografies i la participació d’entitats.

Cavalcada de Torreforta. Foto: Cedida

Entitats participants i col·laboracions

Les entitats que participaran en la cavalcada seran: AV Icomar, AV Riu Clar, AV Amics de Parc Riu Clar, AV L’Albada, AV La Floresta, AV Campclar Zona Esportiva, AV Progressista de Torreforta, AV Torrenova, AV Buenos Aires, AV La Granja, Sweet Dance i l’ADT, entre d’altres.

Des de la FAVT també es vol agrair el suport d’empreses, comerços i institucions que han col·laborat amb l’aportació de caramels o amb la cessió de vehicles per al transport: Obramat, Carrefour, Ruzafa, LOSE Aceitunas, Urly, Cervecería Nou Centre, Montraveta Grúas, Materiales Construcción Albert, The Yellow Train, AEQT i Ajuntament de Tarragona, entre altres.