.

La inversió per a cada iniciativa és de 22.500 euros i l'altra Càtedra premiada és Cognitive IoT

La inversió per a cada iniciativa és de 22.500 euros i l’altra Càtedra premiada és Cognitive IoT

La Càtedra Tarragona Smart City ha resultat guanyadora de la primera convocatòria d’un Concurs de Càtedres per part de Telefónica per donar suport econòmic a dues càtedres de Catalunya.

La inversió per a cada iniciativa és de 22.500 euros i l’altra Càtedra premiada és Cognitive IoT. A la convocatòria podien participar universitats catalanes i, com a novetat, es valoraven la participació de forma conjunta en equip afavorint així la col·laboració entre el sector universitari. En aquest sentit ‘SmartCity – Agenda Urbana Europea’, es presentava en tàndem entre la universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i ‘Cognitive IoT’ en conjunt entre la universitat Politècnica de Catalunya i la universitat Pompeu Fabra.

Única sobre ‘smart cities’

Les universitats podien participar seguint les següents línies temàtiques: Big Data en el Turisme, Innovació en el medi rural, Ciberseguretat, Internet of Things, Intel·ligència Artificial, Smart Cities i Blockchain. Els projectes es van presentar a concurs durant el mes de març passat.

El director de la Càtedra Tarragona Smart City, Santi Castellà, indica que l’objectiu és «impulsar l’agenda urbana europea i fer-la aterrar als municipis de Catalunya, especialment el Camp de Tarragona, i veure com els seus punts poden suposar una millora». En aquest sentit s’hi realitzaran jornades de formació per a tècnics municipals. A més, Castellà valora positivament aquesta ajuda i impuls a la Càtedra, i destaca que era l’única presentada sobre smart cities.