.

Olga Xirinacs.

 

L’acte serà dissabte al vestíbul del Teatre Tarragona i s’emmarca dins la Tardor Literària 

 

La Casa de les Lletres i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) presenten demà dissabte la Ruta Literària Olga Xirinacs coincidint amb la publicació recent del seu 87è llibre, Blaumarí. Xirinacs (Tarragona, 1936) és una escriptora tarragonina que ha escrit poesia, novel·la, conte i assaig, entre altres. La també pianista ha estat vinculada des de sempre a la vida social i cultural de la ciutat, i ha col·laborat en diferents diaris i revistes. Al llarg de la seva trajectòria ha publicat 87 obres literàries i ha estat reconeguda amb premis com el Sant Jordi i el Ramon Llull i, el 1990, guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya.

La presentació de la ruta anirà a càrrec de Llorenç Soldevila, escriptor, filòleg, historiador de la literatura, professor d’ensenyament secundari i professor universitari català. Com a estudiós de la literatura, Llorenç Soldevila ha preparat rutes literàries sobre nombrosos autors i parts del territori català, entre les quals, destaquen la Ruta literària de Miquel Martí i Pol (2004) o Jacint Verdaguer: deu rutes literàries (1995), aval mereixedor de la gran qualitat d’aquesta nova ruta sobre l’Olga Xirinacs.

En el transcurs de l’acte, que se celebrarà demà dissabte 5 de novembre a les 12 h al Vestíbul del Teatre Tarragona, també la mateixa autora Olga Xirinacs recitarà una selecció de textos i els assistents podran gaudir d’una demostració de la ruta en format interactiu. A continuació es realitzarà amb els assistents un petit tast de la ruta literària des del Teatre Tarragona. Al balcó del Mediterrani és on l’Olga Xirinacs farà unes lectures i es continuarà cap a la Part Alta de la ciutat, passant pel portal de Sant Antoni. 

Els llibrets de la ruta estaran disponibles al vestíbul del Teatre Tarragona. Posteriorment es podran trobar a l’Antiga Audiència i a l’Antic Ajuntament.

Els interessats en participar de la ruta, poden inscriure’s a apellc@tinet.cat. 

Podeu trobar tot el detalls dels actes de la Tardor Literària al web i a la TGN Agenda

Redacció