.

Coincidint amb la celebració de la diada del Sant Jordi, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell estrenarà, el proper divendres 23 d’abril, la “carpa lila”, que instal·larà a la plaça Major durant el matí i la tarda. La carpa farà la funció de punt lila informatiu, amb informació sobre com atendre les víctimes de qualsevol agressió sexual o per raó de gènere o d’orientació sexual. A la carpa també s’informarà del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), es distribuirà un punt de llibre i acollirà una parada de llibres de temàtica feminista.

La carpa lila serà present a les festes majors de Creixell, així com als esdeveniments populars que la requereixin. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Chelo Picón, ha avançat que aquesta carpa “no només la tindrem a les festes majors del poble, sinó que es podrà posar en qualsevol festa privada que organitzin les guinguetes o locals d’oci que ens la demanin”. Per sol·licitar-la, només cal posar-se en contacte amb la Regidoria de Benestar Social, Salut i Igualtat.

Aquesta és una de les accions que es desprenen de la recent aprovació, per part de l’Ajuntament de Creixell, del Protocol d’assetjament sexual. Des de la regidoria es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania per detectar qualsevol conducta o tipus d’assetjament. Com diu el nou eslògan: “Mirar cap a un altre costat o no fer res, d’alguna manera, ens fa còmplices”.

Redacció