.

Alèxia Pascual, durant la lectura del Manifestt. Darrera, l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez. Foto: Tots21

Constantí ha estat portaveu de la lluita contra la violència envers les dones en la jornada internacional del 25N i ho ha fet de la mà d’una de les constantinenques que més impacte mediàtic han tingut darrerament.

La vila constantinenca és pedrera de cantants, actrius i intel.lectuals de renom i aquest dissabte qui orgullosament ha llençat un crit d’empoderament femení ha estat la cantant i actriu constantinenca Alèxia Pascual, coneguda per ser una de les grans triomfadores de la segona edició del programa “Eufòria”, de TV3.

Ella s’ha encarregat de conduir la lectura del manifest del 25-N que s’ha fet sobre un escenari ubicat al davant de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de diversos representants municipals així com de molts constantinencs i constantinenques que s’han volgut sumar a la concentració per mostrar el rebuig a qualsevol tipus de violència envers les dones.

Imatge del públic que ha seguit l’acte des del carrer Major. Foto: Tots21

Durant l’acte s’ha fet una crida a fer front a les violències masclistes “des d’una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat” i s’ha afirmat que les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat i “són el principal problema de seguretat pública que té el país”. També s’ha fet referència al canvi profund en el rebuig social a aquesta violència estructural contra les dones, per al qual ha estat fonamental “aprendre a identificar els fets que constitueixen violència masclista i, de manera cabdal, a responsabilitzar els agressors enlloc de culpabilitzar les dones que la pateixen”.

Finalment, s’ha demanat “la implicació de tothom” per trencar els silencis i activar totes les alertes per prevenir, detectar i reparar les violències contra les dones. L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un poema dedicat a la víctimes de la violència masclista, obre de l’escriptor local Xavier Reinoso, i que ha estat la improvisada aportació literària de la jornada, un poema que ha llegit la regidora de Cultura, Dolors Fortuny.

Alèxia comentava a Tots21 “l’orgull que representa ser avui portaveu de la luita de la dona, una lluita que implica a tothom, a tota la societat”. L’acte ha estat presentat per l’alcalde, Òscar Sánchez. La façana de l’Ajuntament lluïa diverses banderes i una pancarta de record de la jornada de lluita contra la violència envers les dones.

Després de la lectura del manifest, i coincidint amb la celebració de la Setmana de la Música, ha tingut lloc un concert-vermut a càrrec del Conjunt Juvenil i de la Banda de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens. L’acte ha estat amenitzat i presentat pel grup Mel i Mató.