.

La Gossa Sorda

La Gossa Sorda

Després de set edicions del Mamut Rock, el festival evoluciona. Amb la iniciativa de diferents entitats canongines (Agrupament Escola i Guia Bisbe Borràs, A.V. Castell de Masricart i Ateneu Popular la Mina) i sota el sopluig de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Canonja, neix la Coordinadora de Barraques del Mamut per tal de fer crèixer les primeres barraques del poble. La regidora de Joventut, Lucía López, comenta l’esperit d’aquest projecte que no és altre que “fomentar la participació activa del jovent del municipi, implicant a totes les entitats del poble i demostrant que a la Canonja es poden fer moltes coses perquè els joves s’ho passin bé”.

Les Barraques del Mamut arribaran aquest cap de setmana, 8 i 9 d’agost, a la Rambla 15 d’abril. Seran dos dies plens d’activitats diverses i concerts. Les CRASH, grup de ball canongí, seran les encarregades de donar el tret de sortida a les Barraques del Mamut el divendres 8 d’agost a dos quarts de vuit del vespre. Tot seguit actuaran els rapers locals Lilk i Lil Japo i, a les nou de la nit, Martini Highers & Ryhiop. En acabar se celebrarà el sopar electrònic amb ACMEA (Associació Canongina de Música Electrònica i Alternativa).

Després de sopar i amb les forces ben carregades, El Artriste portarà a la Canonja, com ell mateix defineix, el seu particular estil de “Rumba, Grunge fester i humor transgressiu”. Com a colofó de la nit de divendres, moltíssima festa amb l’Orquestra Mitjanit.

El dissabte 9 d’agost les Barraques del Mamut es despertaran a dos quarts d’una del migdia amb inflables pel més petits, continuarà el dia amb ball de gegants i el concert vermouth amb els grallers dels Xiquets de Tarragona i els Grallers la Virolla.  A les 9 de la nit, Els Diables de la Canonja amb la colla petita i el Sisquet, aniran en formació des de la seva seu fins les Barraques per fer una mica de foc i soroll.

A les 10 de la nit, el Mamut tornarà a agafar embranzida amb el rock urbà/punk de Korrupción Masiva i seguidament arrencarà el punk més reivindicatiu d’Anarka. A continuació l’actuació del cap de cartell La Gossa Sorda i, per finalitzar les barraques del 2014 amb el llistó ben alt, l’actuació de Kòdul.

Cal dir que tots els espectacles són gratuïts i que aquest engrenatge no hagués estat possible sense de col·laboració de totes les entitats del poble i “l’aposta que es fa des de l’ajuntament per organitzar activitats de qualitat pels joves canongins”, acaba la regidora Lucía López.

Recta final de la Festa Major

El gruix d’activitats de la Festa Major de la Canonja es concentraran, precisament, el cap de setmana. A més de les barraques, al llarg de dissabte hi haurà classes esportives populars a la piscina municipal (aquagym, zumba i spinning). A la nit del dia 9, se celebrarà el sopar d’amistat al carrer Raval, davant de la Societat Nova Amistat, a dos quarts de 10 de la nit.

L’activitat seguirà dimecres, 13 d’agost, amb el torneig de bàsquet al poliesportiu Josep Canadell i Veciana. Dijous 14, els gegants Bià i Esperança protagonitzaran la vestida i la primera balladeta de la Festa Major, a la plaça del Castell. Acte seguit, a les 8 del vespre, el Saló noble del Castell de Masricart acollirà el pregó de Festa Major a càrrec de Jauem Collboni Cuadrado, ex-diputat al Parlament de Catalunya.

Finalitzat el pregó, les autoritats encendran la tronada acompanyats dels gegants i els grallers de l’Orfeó Canongí i els diables de la Canonja. Els diables protagonitzaran la recta final de la jornada, que acabarà amb la remullada a la Raval i el Ball de Festa Major.