.

.

TOTS 21


El Carnestoltes de la Canonja, desfilant per davant del castell de Masricart

La Canonja ha donat el tret de sortida al Carnaval aquesta tarda de diumenge amb l’arribada del Carnestoltes, un Carnestoltes eminentment musical per una festa que ha tingut en la música el seu leit motiv. La carrossa que el conduïa ha sortit de les escoles, el punt de trobada de les colles, per enfilar cap a l’Ajuntament, seguida d’una xaranga musical de Tarragona i centenars de persones pertanyents a les colles de la vila i de les poblacions del voltant que s’hi han volgut sumar. El públic s’ha afegit a la rua.

La desfilada de les colles i públic que anaven seguint el Carnestoltes

Un cop al balcó del consistori, el Carnestoltes, un director d’orquestra que repartia confetti, ha donat pas a ‘Las Manolas’, que han rematat el pregó a ritme musical. Les retallades en sanitat, les frases de l’alcaldessa de Madrid o la nova llei de l’avortament han estat objecte de les invectives de ‘Las Manolas’, i a nivell local no se n’ha salvat les obres “a la plaça de la O” o la nova Guàrdia municipal. Amb el repartiment popular de coca ha acabat la primera jornada carnavalesca de la Canonja.

La gresca seguirà el dissabte 1 de març, a les 9 del vespre, amb un sopar pícnic, karaoke i disco mòbil al poliesportiu de la Canonja, pel preu simbòlic d’un euro. Més tard, a les 11 de la nit, hi haurà el tradicional concurs de disfresses individuals i per parelles.

La xaranga musical

El Carnestoltes, arribant a l'Ajuntament...

...I dirigint-se als vilatans des del balcó consistorial...

... per deixar pas a 'Las Manolas'

Part del públic que s'ha congregat davant de la Casa de la Vila

Seguiu en aquest enllaç el programa complert del Carnaval.