.

L’alcalde, Roc Muñoz, i la regidora d’Indústria i Turisme, Lucía López, davant la nova marca turística. Foto: DiariTots21

L’impacte que l’Ajuntament de La Canonja busca provocar amb l’apertura del Museu del Mamut i del futur Planetari -que se situaran al Mas de l’Abeurador i el seu entorn- és del tal magnitud que s’ha atrevit a llençar una marca turística pròpia. Per primera vegada, un dels municipis més característicament industrials de Catalunya tindrà una marca turística que vol compaginar els actius de la indústria química amb els turístics, basats no en el sol i platja -és impossible, La Canonja no té platges- sinó en els patrimonials i culturals.

La Canonja. Re-descobreix-la‘ és el lema d’aquesta marca, presentada divendres a l’edifici Època davant la societat civil canongina i representants de la indústria química. El consistori ja va sorprendre aquest mandat creant la regidoria d’Indústria i Turisme, que comanda la primera tinenta d’alcalde, Lucía López, però com deia l’alcalde, Roc Muñoz, “no era una sorpresa tenir una regidora d’Indústria, un fet lògic en aquest municipi, però sí la de Turisme”.

Obra de l’empresa del territori Garamond, el relat que explica la marca neix observant la situació de La Canonja al mapa. Lucía López, que s’estrenava en un acte públic de pes, explicava que la nova imatge “és actual, moderna i transmet valors” d’un municipi “situat entre Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou i Cambrils, ubicats sota el paraigües de la marca turística Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb un atractiu socioeconòmic molt important”. La Canonja, per tant, “vol formar part d’això i fer-ho amb la complicitat del teixit associatiu, aprofitant-nos de les sinergies i refermant la nostra identitat”.

Els regidors de l’equip de govern, posant davant el logo. Foto: DiariTots21

La força de la identitat ve definida a La Canonja en ser considerat un municipi mediterrani, rural, amigable, familiar, cultural, històric i patrimonial. El director de l’agència, Ramon Vidiella, exposà que aquestes característiques són les que defineixen la marca turística, una destinació “transversal i molt integradora”. A partir d’ara, la clau del seu èxit serà que “tot el municipi se la faci seva”.

L’alcalde cloïa l’acte subratllant que l’equipament que li donarà potència a la marca, el Museu del Mamut, té pendent adjudicar l’empresa que l’omplirà de contingut. Al Museu el seguirà el Planateri, de manera que a La Canonja es podrà resseguir el passat, el present i el futur de la humanitat i de les constel.lacions. Justament un turisme cultural, familiar, estudiantil i d’estudiosos nodriran aquests equipaments, que es complementen amb la reforma i posada en marxa del nou Teatre Municipal Orfeó Canongí, el propi edifici Època i el Castell de Masricart.