.

Una imatge del Castell de Masricart

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, i el president de la Diputació, Josep Poblet, inauguraran avui dijous, 10 d’abril, i a les 7 de la tarda les obres de consolidació estructural i ampliació del Castell de Masricart.

Amb aquesta actuació, s’ha complert l’objectiu de fer més accesibles unes instal·lacions culturals i lúdiques municipals, mitjançant la instal·lació d’un ascensor que dóna accés a totes les plantes de l’edifici.

Coincidint amb aquest acte, s’inauguraràn també dues exposicions. Una sobre el projecte de recerca que desenvolupa l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia  Humana i Evolució Social) al jaciment de la Boella, on es podran observar uns plafons  amb informació diversa sobre aquest conjunt arqueològic i alhora estaran en exhibició  peces originals que s’han posat al descobert durant els darrers anys d’excavació.

L’altre mostra que es podrà veure a partir del dia 10 d’abril a la planta baixa del Castell de Masricart és l’exposició “L’Arxiu Municipal de la Canonja: Identitat i memòria”.

Aquesta exposició comptarà amb documents originals que formen part del patrimoni de la població i que es troben dipositats en l’arxiu del municipi, així com també algunes reproduccions de documents procedents de l’Arxiu Històric de Tarragona, que, en conjunt, donaran una perspectiva de l’evolució de la Canonja al llarg del temps.