.

.

TOTS 21

Un grup de canongins i canongines, brindant amb vins. Foto: Tots21

Cues per demanar tiquets. Foto: Tots21

La Canonja s’ha convertit aquest dissabte en una petita capital vitivinícola gràcies a l’arrencada de la primera edició de la Fira del Vi, que ha rebut una excel.lent resposta de públic, que ha omplert matí i tarda la plaça de la Rambla 15 d’Abril, bona part d’ell vingut de fora de La Canonja, en una jornada que tancava els actes de la Festa de la Municipalitat i que ha inclòs la celebració del segon Concurs de pintura ràpida.

Durant la jornada es van vende 6.000 tiquets i 1.500 copes.

Set cellers de diferents punts de les nostres comarques, també de fora i de diverses denominacions d’origen han respost al certamen, organitzat per l’Ajuntament, i que ha comptat amb les següents empreses: Celler Sabaté, de La Vilella Baixa (DOQ Priorat); Vinyes de’n Gabriel, de Darmós (DO Montsant); Joan Colet Rius, de Sant Sadurní d’Anoia (DO Cava); Celler Influència, de Gandesa (DO Terra Alta); Vins La Conilla (DO Montsant) i Celler Aixalà (Alcaint, DO Priorat). La jornada s’ha completat amb una fideuà popular. El cost de cada tast de vins era de 2,5 euros, el de la copa logotipada que se servia, també de 2,5 euros, i es podien fer quatre consumicions, més la copa, per 10 euros.

Influència, de Gandesa, present a la fira. Foto: Tots21

La Conilla, un experiment que està agafant nom, obra d’un vallenc que ven per internet. Foto: Tots21

Vinyes d’en Gabriel, de Darmós, amb vins DO Montsant. Foto: Tots21

Una mostra diversa de vins i fins i tot de caves i propostes inhabituals, com el de La Conilla, del vallenc Manel Ramírez, que en 2019 deixà la seva professió per, sense ser enòleg, centrar la seva vida professional a vendre per internet un vi Montsant amb el sugerent nom de La Conilla, que s’està fent força conegut.

Productes també com l’elegant Influència, de Gandesa, o els vins L’Heraví, de Vinyes d’en Gabriel de Darmós, tot combinat amb caves vinguts de Sant Sadurní d’Anoia. L’experiència té pinta que es repetirà l’any vinent. De fet, el consistori feia temps que anava al darrera de poder celebrar una Fira del Vi. Ja la tenen. Salut!

J. Garcia