.

Pancarta del 25N a la façana de l’Ajuntament de la Canonja. Foto: Cedida

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament de la Canonja ha organitzat activitats solidàries, informatives i reivindicatives per posar de manifest aquesta gran lacra social per la que hem de lluitar tots plegats. De la mateixa manera, l’Ajuntament se suma al manifest unitari del 25-N, consensuat entre el Govern de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, l’Ajuntament de Barcelona i la Delegación del Gobierno en Catalunya, en el que es referma el compromís amb la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, al dret a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, el dret a l’educació o el dret a la participació social i política. En definitiva, un compromís amb la llibertat de les dones que ens ha de fer també una societat més lliure.

El 25 de novembre ens convoquem per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són un dels principals problemes de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat. Per aquest motiu des de l’Ajuntament, ens explica la regidora de polítiques feministes, Nereida González, “s’han preparat actes durant tota aquesta setmana, implicant especialment a la gent jove per tal que prenguin consciència de la importància d’un canvi profund en la societat i en la lluita contra les violències de tot tipus i especialment contra les dones”.

Del 20 al 24 de novembre, al PIJ, es duran a terme uns tallers per treballar la salut de les persones joves des de la prevenció, en diverses temàtiques a diferents nivells: tant la salut emocional, com els hàbits alimentaris, els tatuatges i piercings, malalties silenciades o les clàssiques addiccions a drogues legals i il·legals i també a les pantalles, les possibles violències i la diversitat de gènere, les relacions intrafamiliars o l’afectivitat.

El dia 23 de novembre, al Teatre Municipal Orfeó Canongí, tindrem l’oportunitat d’escoltar a Pamela Palenciano  amb “No solo duelen los golpes”,  que neix d’una experiència personal que primer va ser taller i que després es va convertir en monòleg. Ara, a més a més, dirigida per Dario Valtancoli. Pamela Palenciano és ja un referent feminista i el seu discurs antisistema ha generat certes antipaties a les altes esferes. Antipaties i censures que no han callat aquesta dona valerosa que segueix recorrent Espanya amb un missatge antiviolència contundent. Tot això sense perdre l’humor.

Els alumnes de l’IES Collblanc participaran el dia 24 en la creació d’un mural inclusiu a la paret del propi institut i el dissabte 25 s’obrirà a la resta de població per tal de finalitzar l’obra d’art que donarà color a la Rambla de Carrasco i Formiguera. Durant el matí del dissabte, un grup de joves del PIJ llegiran el manifest del 25N, hi la jornada acabarà amb un vermut musical amb la DJ Megy.

V.Tapias