.

L’alcalde, Roc Muñoz, saludant la festa amb el clàssic mocador blau cel canongí. Foto: Tarragona21

Festa laboral avui a La Canonja, festa tal com fa noy anys, quan es va verificar la Municialització (independència respecte a Tarragona). Va ser un 15 d’abril i cada any per aquestes dates, el municipi ho celebra amb festes durant diverses jornades.

La potent, però, era avui, quan la Rambla 15 d’Abril ha estat la protagonista de nou d’uns actes populars que han començat amb el tradicional seguici des del Castell de Masricart per part de la corporació municipal, amb l’acompanyament dels gegants Bià i Esperança i els diables de la Canonja (Masricart, Raval i Sant Isidre). Clàssic és que els regidors i regidores portin el mocador color blau cel amb l’escut del municipi.

L’arribada a la Rambla ha servit perquè enguany el parlament de l’alcalde, Roc Muñoz, s’hagi limitat a una brevíssima salutació donat que estem en període electoral i qualsevol manifestació pot ser entesa com a favorable a l’acció de govern.

Una espatarrant tronada i un brindis popular han donat per acabada una celebració que incorporava a la mateixa plaça una guixeta municipal on els ciutadans empadronats poden votar les propostes que escullin dels Pressupostos participatius. Les sardanes de la cobla Cossetània han clos la festa.

L’orgull de municipi independent es pot visualitzar aquests dies donant un tomb pel poble i observant les banderes canongines que pengen de balcons i finestres particulars.

Més imatges de la festa: