.

.

TOTS 21


Ple de pressupostos de la Canonja. Foto: Cedida

El punt més destacat de l’ordre del dia del ple municipal de l’Ajuntament de la Canonja, celebrat ahir 30 de novembre, va ser l’aprovació inicial del pressupost municipal per al 2024 que ascendeix a un import total de 17.460.800 euros amb un capítol d’inversions de 4.431.000 euros. La proposta va comptar amb el vot afirmatiu del PSC i el vot en contra de Som Poble i Esquerra.

L’alcalde Roc Muñoz, comenta que “la Canonja presenta un any més un pressupost amb la voluntat d’anar donant compliment a les propostes que vam presentar a la ciutadania a les darreres eleccions del mes de maig”.

Malgrat la situació econòmica inflacionària en que ens trobem, que ha generat tota una sèrie distorsions a les finances dels municipis, amb un major cost salarial, encariment dels subministraments energètic i un major preu del cost de les obres i dels serveis, l’Ajuntament de la Canonja, sense haver d’augmentar la pressió fiscal, com han fet la majoria d’ajuntaments de l’entorn, es troba en disposició de poder donar compliment als objectius que es proposaven al programa electoral.

Algunes inversions rellevants son:

  • 150.000 € en actuacions per la transició energètica en edificis municipals
  • 450.000 € per la rehabilitació dels accessos i de la façana posterior de l’escola
  • 150.000 € per la rehabilitació d’edificis culturals
  • 140.000 € per la rehabilitació de les façanes de les antigues escoles.

El pressupost canongí continua destacant les actuacions destinades a mantenir unes instal·lacions educatives al millor dels nivells. Es destina a l’àrea d’acció social, al foment de l’ocupació i a l’atenció a la ciutadania una part important de la despesa corrent del pressupost. “Les famílies han estat, continuen sent i sempre seran els principals destinataris de les nostres polítiques; les diferents línies de subvenció incideixen en àmbits ben diversos, amb un catàleg molt ampli d’ajuts”, explica l’alcalde.

Aquest any 2024 serà l’any de l’obertura al públic del Centre d’interpretació del jaciment del barranc de la Boella, el que es coneixerà com Espai Mammuthus. Aquest fet posicionarà a la Canonja en el mapa de destins culturals i turístics de Catalunya i reforçarà aquest sentiment de pertinença canongina. Per aquest motiu s’han consignat també, en aquest pressupost, els crèdits necessaris per a la seva gestió.

Durant el plenari, es va fer lectura d’una declaració institucional sobre els esdeveniments a Israel i la Franja de Gaza, en la que l’Ajuntament condemna els atacs de Hamàs contra Israel, que han causat la mort de centenars de civils innocents, un gran nombre de ferits i la presa de més de 155 ostatges, i mostra la  solidaritat amb totes les víctimes innocents d’aquest conflicte i les seves famílies. A la vegada reitera el seu compromís amb el coneixement i el reconeixement dels drets humans arreu del món i, amb un èmfasi especial, en aquests moments, als territoris israelians i palestins, alhora que condemna la conculcació d’aquests drets en qualsevol d’aquests territoris.

En el ple també es va fer lectura de les felicitacions i reconeixements al cap de la Guàrdia Municipal, Francisco Javier Ruiz Sánchez, per part de la Policia Nacional i a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i a la cap de comunicació de l’Ajuntament de la Canonja, Mercè Veciana, per part de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.