.

Una imatge de la campanya solidària

Els rodencs i rodenques han tornat a mostrar la seva solidaritat envers els més necessitats i el passat cap de setmana es van bolcar amb la ‘Campanya de Recollida d’Aliments per a Roda de Berà’. Aquest recapte va ser organitzat per la regidoria d’Acció Social, encapçalada per Cèlia Treserres, i pel Banc d’Aliments de Roda de Berà.

Tot i les dificultats econòmiques actuals s’ha aconseguit superar el volum de les campanyes anteriors i arribar a la recaptació de 1.107,617 quilos d’aliments bàsics i frescos, productes d’higiene personal i per a nadons.

La campanya es va celebrar amb la col·laboració dels supermercats Coaliment, Suma i Consum, el divendres a la tarda i el dissabte durant tot el dia, i va ser un èxit gràcies a la participació dels voluntaris de la regidoria.

El personal de l’àrea d’Acció Social ha comptabilitzat durant aquests dies tot el recaptat, aliments i productes que seran distribuïts, en la seva totalitat, entre les famílies necessitades de Roda de Berà, usuàries de Serveis Socials, amb els lots que la regidoria reparteix de forma setmanal.

Més de 60 famílies beneficiàries del servei

Actualment més d’una seixantena de famílies són beneficiàries del Banc d’Aliments de Roda de Berà i reben de forma setmanal lots de menjar i productes bàsics necessaris preparats per la regidoria d’Acció Social, gràcies a les aportacions de la Creu Roja, les campanyes puntuals organitzades i les donacions de persones i comerços del municipi.

Són persones que han acreditat mancances en els recursos bàsics d’alimentació per causes econòmiques o altres motius, especialment aquelles que presenten un alt risc d’exclusió social.

Donat l’augment del nombre d’usuaris demandants d’aquesta ajuda, la regidoria d’Acció Social va plantejar la necessitat de regular i ordenar el conjunt d’accions del programa de donació d’aliments. Així, el passat mes d’abril el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el Reglament Regulador del Banc d’Aliments de l’Ajuntament de Roda de Berà. El document contribueix des de llavors a definir les pautes per tal que les persones usuàries puguin accedir al servei, marca els criteris que han de reunir els usuaris per poder gaudir del programa d’aliments, tenint en compte les circumstàncies familiars, les dades socioeconòmiques i les dades sociofamiliars o individuals.

/* JS para menú plegable móvil Divi */