.

Un moment de la presenatció de la campanya, amb els contenidors de color rosa

La campanya Recicla vidre per elles, impulsada per l’Ajuntament de Tarragona i Ecovidrio amb motiu del Dia Contra el Càncer de Mama va finalitzar amb la recollida de 2.720 quilos de vidre en els 12 contenidors de color rosa instal·lats a la ciutat.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya va posar en marxa, per tercer any consecutiu, aquesta campanya anomenada Recicla vidre per elles. L’objectiu d’aquesta iniciativa era sumar-se a la causa solidària d’ajuda contra el càncer de mama, de manera que cada quilo de vidre recollit es convertirà en un euro que es destinarà a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del càncer.

En aquesta ocasió, la campanya es va estendre per 20 ciutats de tot el territori, entre elles Tarragona, Sevilla, Lleó, Madrid o la Coruña, per tal de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. El nombre total de contenidors instal·lats va ser de 146.

Dades de reciclatge de vidre a Tarragona

Segons les últimes dades relatives a 2016, els veïns de Tarragona van reciclar un total de 2.318 tones de vidre, el que suposa que cada habitant recicla una mitjana 17,68 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Tarragona se situa amb una mitjana de 163 habitants per contenidor, comptant amb un total de 803 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.