.

.

TOTS 21


El president de la Cambra, Jordi Just, durant el seu parlament. Foto: Cedida

Reus va viure la tarda-nit de dimecres un gran reconeixement a les empreses  de les cinc comarques de la demarcació de la Cambra de Reus amb una gala celebrada a la sala Antoni Gaudí de FiraReus, l’acte central del seu 135è aniversari, i que reuní centenars d’assistents. Un cop més, la presidència de Jordi Just -que finalitza al maig- va fer un desplegament de reconeixement del territori, un acte enormement descentralitzat on Reus era simplement un punt més i no l’única ciutat protagonista. Un acte també de solidaritat i de suport a les empreses que han patit els efectes de la covid.

La gala, que va lliurar 46 honors -dos d’ells, per sorpresa- va ser escenari també de com el president de la institució, Jordi Just, li clavava un cop de clatell a la Generalitat en la persona del seu vicepresident, Jordi Puigneró, que va rebre una veritable filípica de Just en reclamar-hi aquest, gairebé implorar-li, que ‘ens ajudeu’ en l’aceleració de les infraestructures, com la reclamació de l’estació intermodal o la futura estació de Bellissens. El president de la Cambra li recorda al vicepresident que cal una revolució energètica i que Tarragona ja té centrals nuclears, reclamant també millores en connectivitat ferroviària per dinamitzar el territori.

El vicepresident es va defensar com va poder argumentant que les peticions fan referència a temes on la Generalitat no té competències: ‘Per això volem ser un Estat’, va respondre. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va sumar-se a la reclamació de Just en el seu parlament: ‘No volem ser uns ciutadans de segona, sinó de primera’, va afirmar.

La gala sumà a més les distincions dels premis de periodisme de sis treballs que posen en valor el teixit empresarial de la demarcació. En aquesta ocasió firen guardonats els periodistes Jan Magarolas (NW Revista de Reus), Anna Fortuny (8TV), Marta Pons i Albert Torres (Canal Reus TV), Alba Cartañà (Reus Digital), Esteve Giralt (Indicador d’Economia) i Canal Reus.

La convocatòria va tenir caràcter solidari ja que els assistents podien fer les seves aportacions per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Sra. del Mar de Reus. Una realitat educativa de primera magnitud que també va ser reconeguda amb un dels premis d’honor i especialment mencionada pel president de la Cambra, Jordi Just, en el seu parlament.

Reconeixement als colpejats per la pandèmia

La Cambra, que organitza els premis en col·laboració amb la regidoria d’Empresa i Ocupació i amb el patrocini, entre d’altres, de CaixaBank, ha volgut en aquesta ocasió fer ‘un reconeixement explícit a diverses realitats sobre les que ha impactat la pandèmia durant aquests darrers mesos’, subratllava Just. Així, sectors com el turisme, la cultura (Tallers Avall) , la restauració (Rucuria, promotora del Quatre Molins de Cornudella) , el comerç (Estanc Reus 1, Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí, Pastisseria Pepi d’Ulldemolins, Pastisseria Montaña d’Ascó, Cal Forner de Batea), les agències de viatge (Nuevos Destinos Ahuel) o el de les fires (Fira de l’Avellana de Riudoms) van tenir un protagonisme destacat amb l’homenatge a empreses que exemplifiquen l’esperit de superació en un moment certament complicat.

En paral·lel també es van reconèixer àmbits que defineixen línies estratègiques de la Cambra com és la Formació Professional (Institut Martí l’Humà de Montblanc i Fina Mestres, secretària executiva de la Fundació FP Empresa) o la promoció de productes agroalimentaris, amb especial atenció a la creació de la Farina de Mestral, el projecte que acompanya la Cambra en col·laboració amb el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, l’Agropecuària Coperal de Santa Coloma de Queralt i la Farinera Poquet d’Ascó.

Un moment del reconeixemen a la firma de Falset Fermator. Foto: Cedida

Com ja va succeir en la darrera edició, els Consells Comarcals han tingut un protagonisme destacat atenent que la Cambra articula la seva xarxa territorial a través dels mateixos Consells. L’oli de la DOP Terra Alta, Pescaporta Distribucions (Ribera), l’Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés (Priorat), el Càmping Serra de Prades (Conca) i el projecte de prontoteràpia que promou la MIDIT, la Mancomunitat de municipis que dibuixen Tivissa, Pratdip i l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós, són els que van lliurarar les màximes autoritats comarcals del #TerritoriCambraReus.

Com no podia ser d’altra manera aquesta edició va servir per posar en valor les empreses que s’han distingit en la lluita contra la pandèmia. Eren els Premis Honorífics Compromís que van reconèixer tres centres hospitalaris -el Sant Joan de Reus, el Comarcal de Móra d’Ebre i l’Institut Pere Mata-, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el servei de prevenció de riscos laborals Salut i Treball i l’empresa de fabricació de material sanitari Tecnol Health.

A la part final de la gala es van lliurararels Premis d’Honor a diverses realitats cabdals al territori. Des del Port de Tarragona com a referent de la internacionalització al Grup Bon Preu, que construirà el seu nou centre logístic a Montblanc, passant pel Grup Fermator, que reconstruirà la seva fàbrica a Falset afectada pel temporal Filomena, o exemplificant casos com Freshly Cosmetics que construeix el seu centre logístic a Gandesa, DAMM pel suport incondicional a la Ganxet Pintxo, o el projecte Bons Reus de l’Ajuntament de Reus com a iniciativa de promoció comercial destacada. El president de la Cambra va demanar a Freshly Cismetics que obri una tenda a Reus.

Nous premis

Seguint amb la voluntat de fer xarxa de la Cambra, aquesta convocatòria dels Premis Cambra s’ha vist enriquida amb el lliurament dels Premis que atorguen dues regidories de l’Ajuntament de Reus.

Premis Reus Empresa

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus que ja col·labora, de manera global, a la convocatòria, lliurà els guardons REUS EMPRESA 2021 a tres empreses de referència. És el cas de Casa Pladevall, per la seva aposta continuada pel model comercial del Mercat Central de Reus; Costa Concentrados Levantinos, per la seva vocació de procurar per l’economia circular a les seves instal·lacions; i laboratoris Cenavisa, pel seu programa continuat d’investigació tecnològica en l’elaboració dels seus productes veterinaris.

Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, de la mà de Dani Rubio, lliurà els guardons per reconèixer millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus. En aquesta ocasió es distingiran les empreses Comercial Valira (Gran empresa), Òptica La Creu Blanca (petita i mitjana empresa) i Em fa el pes (microempresa). Els accèssits se’ls enduen, en les mateixes categories, Elring Klinger, Porta Sistemas i Daffos Orgànica.

La gala, presidida pel vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, i amb l’assistència també de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, fou presentada de manera impecable pels periodistes Berta Treig (Canal Terres de l’Ebre) i Marc Càmara (Canal Reus Televisió). La presència de la periodista de les Terres de l’Ebre com a copresentadora fou un nou exercici de descentralització cameral.

Relació de guardonats Premis Cambra Reus Edició 2021

Premis de periodisme Cambra Reus 2021

Sr. Jan Magarolas. NW Revista de Reus

Canal Reus TV

Sra. Anna Fortuny. 8 TV

Sra. Marta Pons i Sr. Albert Torres. Canal Reus TV

Sra. Alba Cartañà. Reusdigital.cat

Sr. Esteve Giralt. Indicador d’Economia

Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

Categoria Mitjana i Gran empresa

Premi: Comercial Valira SA

Accésit: ElringKlinger SAU

Categoria Petita empresa

Premi: La Creu Blanca SL

Accèssit: Porta Sistemas SL

Categoria Microempresa

Premi: Em fa el pes

Accéssit: Perfumeria Daffos SL

Premis Cambra Reus 2021 Comerç

Estanc Reus 1. Baix Camp

Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí. Conca de Barberà

Pastisseria Pepi. Ulldemolins. Priorat

Pastisseria Montaña. Ascó. Ribera d’Ebre.

Forn de pa i pastisseria Cal Forner des de 1892. Batea. Terra Alta

Premis Reus Empresa 2021

Casa Pladevall

Costa Concentrados Levantinos S.L.

Laboratoris CENAVISA

Premi Cambra Reus 2021 FP

Sra. Fina Mestres. Cambrils. Baix Camp

Institut Martí l’Humà. Montblanc. Conca de Barberà

Premi Cultura Cambra Reus 2021

Taller Avall. Reus. Baix Camp

Premi Cambra Reus 2021 Agència de Viatges

Nuevos Destinos Ahuel. Reus. Baix Camp.

Premi Cambra Reus 2021 Restauració

Rucuria S.L.. Cornudella. Priorat

Premi Cambra Reus 2021 Fires

Fira de l’Avellana. Riudoms. Baix Camp

Premi Cambra Reus 2021 Promoció Agroalimentària Cambra Reus 2021

Agropecuaria Coperal I Seccio De Credit S.c.c.l. Santa Coloma de Queralt. Conca de Barberà

Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp

Farines Poquet. Ascó. Ribera d’Ebre

Joan Cabré Ramon. President del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp (a títol pòstum)

Premi Cambra Reus 2021 Associacionisme empresarial

FECAM. Cambrils. Baix Camp

Premis Cambra Reus Lideratge empresarial

Ana Macho. Presidenta de l’AEDT (a títol pòstum)

Premis Comarcals Cambra Reus 2021

MIDIT. Tivissa, Pratdip i l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós. Ribera d’Ebre i Baix Camp

Càmping Serra de Prades Resort. Vilanova de Prades. Conca de Barberà

Agrícola i secció de crèdit de Cabacés, SCCL. Priorat.

Pescaporta Distribucions SL. Vinebre. Ribera d’Ebre

Denominació d´Origen Protegida Oli Terra Alta

Premis Honorífics Compromís Reus 2021

Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Ribera d’Ebre

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Institut Pere Mata

Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

Salut i Treball

TQ Tecnol

Premi Honorífic a la iniciativa de promoció comercial Cambra Reus 2021

Bons Reus

Premi Honorífic al desenvolupament internacional

Port de Tarragona

Premis d’Honor Cambra Reus 2021

Bons Reus

Cooperativa Verge del Mar SCCL

Freshly Cosmetics

Grup Bonpreu

Grup Fermator

DAMM

Concactiva

Erling