.

.

TOTS 21


Presentació de la Tarragona dPintxos. Foto: Joan Marc Salvat

Presentació de la Tarragona dPintxos. Foto: Joan Marc Salvat

La pràctica totalitat dels quaranta restauradors que participen al Tarragona dTapes han volgut donar el seu suport a la iniciativa de la Cambra de Comerç de Tarragona, després que Estrella Damm hagi donat a conèixer la intenció de celebrar una ruta de tapes coincident en el temps. Davant aquesta situació, el president de la Cambra, Albert Abelló, ha respost traient-se un as de la màniga: la Tarragona dPintxos. Aquesta nova ruta gastronòmica tindrà lloc el proper mes d’octubre i, pels restauradors adherits a la Tarragona dTapes, no suposarà un cost afegit. És a dir, pel mateix preu, participaran dels dos certamens gastronòmics de la Cambra.

Un ‘matx’ Tarragona dTapes versus Estrella de Tapes

Abelló s’ha mostrat contundent en els seus arguments i ha defensat que “aquí no es va contra ningú”, en al·lusió a un possible enfrontament amb la marca cervesera Estrella Damm. No obstant, Abelló ha afegit que si finalment les dues rutes coincideixen en el temps “fem una competició i que guanyi el millor”. Però el president de la Cambra no s’ha limitat a proposar una competició entre la ‘Tarragona dTapes’, que tindrà lloc del 25 d’abril a l’11 de maig, i la ruta impulsada per Damm. En aquesta línia, ha demanat que “es faci una competició i qui perdi no repeteixi l’any que ve”. El president camaral ha assegurat que, en el fons, “el que vol la gent es divertir-se, és passar-s’ho bé i el que no podem evitar és que qualsevol entitat monti el seu propi esdeveniment; i si és així, passem-nos-ho bé”.

Abelló ha reconegut que la idea de ‘Tarragona dPintxos’ és una “contraprogramació” sorgida després de la picabaralla amb Estrella Damm: “Et diria, això està previst des de fa molt temps… Però seria mentida podrida. Si aquí el que vol la gent és tapes i alegria, doncs donem-ho, i no passa res”.

‘No podem ser hostatges de cap marca’

La polèmica amb Estrella Damm ha sorgit arran de l’elecció, per part de la Cambra, de Moritz com a cervesa oficial de la Tarragona dTapes. Uns canvis que, per tant, deixen Damm fora del circuit de la Tarragona dTapes després de cinc anys d’acord. En aquesta línia, Abelló ha subratllat que “no podem ser hostatges de cap marca comercial”.

Joan Marc Salvat