.

Aquest proper diumenge tindrà lloc la Bicicletada, que enguany presenta com a novetats un nou circuit i la 1a Festa de la Bicicleta, al Parc de la Ciutat

Aquest proper diumenge tindrà lloc la Bicicletada, que enguany presenta com a novetats un nou circuit i la 1a Festa de la Bicicleta, al Parc de la Ciutat

La 29a Bicicletada popular de Tarragona recorrerà els carrers de la ciutat aquest proper diumenge, 12 de maig. Una cita que ja compta amb més de 1.500 participants inscrits i que, gràcies al seu dorsal,
opten ja a fer-se amb alguns dels interessants premis que repartirà de la Bicicletada. En aquesta ocasió, l’organització de la Bicicletada sortejarà 4 bicicletes i 4 mallots, corresponents a la Volta a Catalunya, Vuelta a España, Giro d’Itàlia i Tour de France. A més, tots els participants amb dorsal rebran una bossa d’avituallament en superar la línia d’arribada. Aquesta bossa, a més de diversos productes alimentaris destinats a la rehidratació i la recuperació de forces dels ciclistes, comptarà també amb un obsequi especialment pensat per als amants de la bicicleta: un bidó per transportar líquids mentre es gaudeix sobre les dues rodes.

A més, alguns d’aquests bidons contindran en el seu interior un premi directe, que serà lliurat el mateix diumenge 12 de maig, a l’escenari de la Bicicletada i prèvia presentació del dorsal i del val bescanviable pel premi. Entre els obsequis que seran repartits aleatòriament a l’interior dels bidons s’hi troben cascs, samarretes del Nàstic, lots amb productes de ciclisme, mallots del Club Ciclista Campo Claro i del Club Ciclista Tarragona, vals de combustible, inscripcions al BTT Eutiches 2019 o un dron, entre altres premis.

Des de l’organització es recorda que per accedir a aquests premis, així com a la bossa d’avituallament i a la cobertura sanitària amb assegurança mèdica, és imprescindible haver dut a terme la inscripció prèvia a la Bicicletada i, per tant, disposar d’un dorsal de la mateixa.

Inscripcions obertes

Els interessats a participar de la 29a Bicicletada popular de Tarragona ja poden formalitzar la seva inscripció de manera presencial, a qualsevol de les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esports fins al divendres 10 de maig al vespre; o bé de manera digital, a través del web www.labicicletada.cat i fins al dijous 9 de maig al vespre.

Aquells que optin per la inscripció online hauran de passar a recollir el seu dorsal per alguna de les seus del PMET, o bé el mateix dissabte a la tarda, a l’estand ubicat al Balcó del Mediterrani durant la celebració de l’Exhibició Aèria. Finalment, també es podrà recollir el dorsal el mateix diumenge, fins a uns minuts abans de l’inici de la Bicicletada.

Precisament l’Exhibició Aèria serà un altre dels atractius d’aquest cap de setmana. Els pilots de l’equip Bravo3 Repsol oferiran un any més les sempre emocionants i espectaculars acrobàcies aèries al públic tarragoní, en un acte que tindrà lloc a les 18.00 hores i que serà visible des de qualsevol punt de la façana marítima de la ciutat.

Nous circuits i nova festa final

Pel que fa a la 29a Bicicletada, aquesta presenta enguany un nou recorregut tant pel que fa al circuit popular com l’infantil, amb sortida a les 10.00 hores des de l’avinguda Ramon i Cajal, just al davant de l’accés al Parc de la Ciutat -en el cas del circuit popular- i des del vial lateral de l’avinguda Vidal i Barraquer, a la cantonada amb Ramon i Cajal, pel que fa al circuit infantil.

En aquest sentit, l’organització de la 29a Bicicletada insisteix en la importància d’accedir al punt de sortida des del tram superior de l’avinguda Ramon i Cajal. És a dir, des de la Rambla Nova i pels carrers adjacents a Ramon i Cajal, a fi d’evitar col·lapses en la línia de sortida.

Aquesta nova ubicació de la sortida és una de les grans novetats de la Bicicletada, que torna amb més força que mai ja que comptarà, a més, amb la primera edició de la Festa de la Bicicleta. Aquesta tindrà
lloc al Parc de la Ciutat, i donarà inici quan els primers ciclistes vagin accedint al recinte, un cop finalitzat el recorregut de la Bicicletada.

La 1a Festa de la Bicicleta oferirà als assistents diversos serveis com ara aparcament de bicicletes, punts de rehidratació facilitats per Ematsa, tallers de reparació de bicicletes i una àmplia proposta d’activitats de lleure per a tota la família: des de zones infantils amb inflables, pintacares i art bike fins a circuits de mountain bike, un Scalextric a pedals, zona de food trucks, etc. Completarà aquesta Festa de la Bicicleta un espai de fira, on els clubs ciclistes de la ciutat així com les principals botigues especialitzades en la matèria tindran el seu espai per presentar i oferir els seus productes i serveis.

La 29a Bicicletada popular de Tarragona és una iniciativa organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i el Club Ciclista Campo Claro, que compta amb la col·laboració de Repsol, BASF, Klever i Òptiques Teixidó.