.

Una imatge de la Biblioteca Montoliu del Morell. Foto: Cedida

Just un any després de la inauguració de la Biblioteca Montoliu del Morell, aquesta celebra el seu primer aniversari amb una jornada plena d’activitats per a totes les edats. “L’espai ha esdevingut un punt de difusió, de coneixement, informació i saber, i això ens ha de fer sentir molt contents”, afirma l’alcalde, Eloi Calbet. El regidor de Cultura, Miquel Roig, valora el fet de tenir “un equipament cultural i educatiu amb una filosofia propera i accessible a tota mena de públic i continguts. Cal continuar en aquesta direcció per seguir potenciant la biblioteca”.

Les activitats del primer aniversari se celebraran aquest dissabte. A partir de les 17 hores de la tarda es presentarà l’Agenda Montoliu. Serà just abans que la Silvia Palazón comenci el contacontes per a tota la família, a les 17.30 hores. A les 18.30 hores es durà a terme la xerrada de coaching motivacional, amb Esther Meseguer, i la presentació del Club de Lectura de creixement personal. Finalment, la celebració acabarà amb un piscolabis a les 19.30 hores. Durant tota la tarda hi haurà les inscripcions obertes per apuntar-se al Club de Lectura Montoliu.

Aquest aniversari arriba un any després de la reobertura de l’equipament. Un any en què s’han programat tota mena d’activitats per a totes les edats i s’han creat diferents sinergies amb altres entitats i associacions del Morell, situant la biblioteca com un punt de trobada i difusió cultural per a tothom.

El gener del 2023 es feia realitat un dels projectes més reivindicats per les morellenques i els morellencs. La biblioteca portava tancada des de l’any 2018 i després de molts de temps s’obria amb unes instal·lacions adaptades i actualitzades a les necessitats actuals. Es va adaptar el funcionament de la biblioteca segons el Pla Director de biblioteques que marca la Generalitat i es va aprofitar per crear un reglament propi, que posés el focus en les necessitats específiques de la Biblioteca Montoliu, per garantir el bon funcionament en el seu dia a dia.