.

La rierada del 10 d'octubre de 1994. Foto: Cristina Sierra/Revista Cambrils

La rierada del 10 d'octubre de 1994. Foto: Cristina Sierra/Revista Cambrils

La Biblioteca Municipal incorporarà la rierada del 10 d’octubre de 1994 a la Viquipèdia, l’enciclopèdia de contingut lliure escrita col·lectivament per Internet. Ahir al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i la directora de la Biblioteca –Rosa M. Fusté– van presentar aquesta iniciativa que també contempla fer una sèrie d’activitats perquè els interessats puguin optimitzar millor aquesta eina d’informació.

Fusté va explicar que la Biblioteca “és conscient dels canvis d’hàbits que hi ha a la societat a l’hora de buscar informació. Abans la gent venia a consultar les enciclopèdies a la biblioteca però ara ho fan a través d’Internet i és important que la gent conegui quina és la informació fiable que pots trobar a la xarxa”. Per aquest motiu, la Biblioteca va iniciar fa uns anys l’aposta per la informació local i va començar a redactar articles a la Viquipèdia, com la biografia del cambrilenc Josep Salceda.

Taller i Viquimarató

Amb motiu dels 20 anys de la rierada, la Biblioteca ha volgut impulsar aquesta iniciativa amb dos articles: el que es va publicar el passat 14 d’octubre sobre la riera d’Alforja i un  segon que es publicarà en els propers dies i se centrarà en els fets del 10 d’octubre de 1994. La idea és que aquests articles funcionin com a base i que es millorin amb les accions futures.

Arran d’aquesta idea inicial, la Biblioteca ha organitzat dues activitats encaminades a ampliar els articles, que comptaran amb l’ajuda de Lluís Madurell, viquipedista resident a Tarragona, amb qui s’ha contactat a través d’Amical Viquipèdia. Per una banda, el proper 30 d’octubre es farà un taller d’iniciació a la publicació a Viquipèdia perquè els cambrilencs interessats puguin aprendre a publicar articles a l’enciclopèdia virtual. Per aquest taller, els interessats s’hauran d’inscriure prèviament a la Biblioteca.

La següent activitat que farà la Biblioteca serà la Viquimarató, el 29 de novembre, que tindrà l’objectiu de que un grup de viquipedistes es trobin físicament per ampliar el màxim possible els dos articles de la rierada. A més, qui vulgui podrà aportar fotos referides a la rierada, sempre que els propietaris de les imatges signin l’autorització per posar-les en domini públic. Per aquesta activitat també caldrà inscriure’s.

Revista Cambrils/Grup de Diaris Digitals de Catalunya