.

Imatge virtual de la Bassa Nova de Reus. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus ha presentat el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova amb la voluntat de convertir-lo en un refugi climàtic i d’espai lúdic.

La infraestructura, situada a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, data de finals del segle XIX i, malgrat que actualment es troba en desús, va ser un indret popular, alhora que servia per a l’emmagatzematge i distribució d’aigua. “Volem que sigui un espai lúdic vinculat a l’aigua i que la gent el gaudeixi apropant-s’hi”, ha defensat el regidor responsable d’Aigües de Reus, Daniel Rubio, qui ha detallat que la zona comptarà amb diversos espais d’ombra i descans, així com una zona de jocs. A més, es restauraran els elements originals per recuperar-lo com a element patrimonial.

La zona disposarà d’àrres de lleure, ombra i descans. Foto: Cedida

Els treballs també preveuen l’enjardinament i la construcció de grades d’obra vista a la façana del camí de la pedrera del Còbic, que serviran com a zona de descans per als “nombrosos vianants i ciclistes que freqüenten aquesta ruta”. A més, es millorarà el camí que comunica el passeig de la Boca de la Mina amb l’esmentat camí de la pedrera del Còbic i que dona accés a la bassa. En conjunt, s’intervindrà una superfície de 3.907 metres quadrats amb un pressupost que supera el milió d’euros.

En els pròxims dies, el consistori posarà a exposició pública el projecte i, posteriorment, es traurà a licitació. Ho farà per segona vegada, després que el primer concurs quedés desert a principis del 2023.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */