.

La base del SEM anirà a Joan XXIII

La base del SEM anirà a Joan XXIII

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de Tarragona traslladarà a l’Hospital Joan XXIII la base d’ambulàncies que actualment està ubicada a la Creu Roja.

Ocuparà l’espai que tenia destinat el servei de pediatria, ara al CAP Rambla Nova, a la planta baixa de l’antiga escola d’infermeria quan quedin enllestides les obres d’adequació de l’hospital en un mes. Així ho ha explicat el nou responsable del SEM a Tarragona i Terres de l’Ebre des d’octubre, Alfons López Gomariz, aquest matí durant la seva presentació. “És una prioritat que quedi ubicada i integrada en l’Hospital de referència del territori” ha destacat. Tenint en compte que Joan XXIII ja compta amb heliport i que el SEM s’encarrega del transport sanitari urgent tant terrestre com aeri, l’hospital disposarà així d’aquesta base que mancava.

Pel que fa al nombre d’efectius “dependrà de les necessitats i la demanda de la ciutadania i de les diverses èpoques de l’any” comenta. L’espai acollirà al personal i a les ambulàncies tenint en compte que cal sortir en un màxim de dos minuts des que es rep un avís d’emergència.

Roda de premsa sobre els canvis del SEM aquest matí

Roda de premsa sobre els canvis del SEM aquest matí

El director territorial de Salut, Josep Mercadé, també ha destacat com a novetat l’ampliació de 4 hores més en l’horari nocturn de l’ambulància amb base al CAP Torredembarra i d’assistència a tota la comarca, de les 21h fins a les 01h.

Més de 66.000 intervencions en 2013

Mercadé ha fet una valoració positiva del model sanitari que “vol i prioritza l’assistència domiciliària”. Al 2013 es van efectuar al voltant de 66.400 intervencions, 500 més que en 2012. Del total, 52 mil van ser amb ambulàncies de suport bàsic, 10.500 d’avançat i entorn a 2.460 d’atenció urgent a domicili. 226 atencions de forma aèria i en 752 casos es va activar l’atenció primaria d’urgències. Pel que fa a l’atenció via telefònica al 062 juntament amb el 112 es van comptabilitzar 92 mil alertes solucionades.

Durant l’hivern hi ha actives 39 ambulàncies i 45 a l’estiu al Camp de Tarragona de les quals 4 són de suport avançat, aquestes compten amb tres persones: el conductor, un metge i una infermera o infermer.

/* JS para menú plegable móvil Divi */