.

.

TOTS 21


La BUMT va néixer a Tarragona el 1993, fruit de la iniciativa d’un jove grup d’estudiants de musica i alguns músics veterans, amb la intenció de crear un espai per a tocar en grup i oferir la seva música com a ciutat.

La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) oferirà, el proper 15 d’abril, el seu tradicional concert de primavera al Teatre Tarragona. Enguany, aquest concert serà especial, ja que l’entitat celebra el seu 25è aniversari.

Aquesta efemèride coincideix en un any que també és especial per a la ciutat de Tarragona, ja que aquest estiu serà la seu dels Jocs Mediterranis 2018. És per aquest motiu que, sota el títol “Un concert olímpic!”, la Banda Simfònica de la BUMT interpretarà algunes de les obres més representatives que s’han pogut escoltar en diferents moments olímpics al llarg de la història i que han quedat marcats als nostres records. D’aquesta manera, s’unirà de forma indissoluble la música amb les olimpíades. Obres com The Olympic Dream, de Bert Appermont, o Olympica, de Jan van der Roost, ens faran rememorar els moments màgics que sempre ens brinden les olimpíades.

En aquest concert, a més a més, la BUMT comptarà amb la música de l’Orquestra Simfònica “Treu-li la pols al teu instrument (TLP)”, formada per una trentena de músics de diferents poblacions de la Conca de Barberà i les comarques veïnes. El projecte va néixer l’any 2008 a l’Espluga de Francolí i enguany celebra el seu 10è aniversari. La formació agrupa persones que per motius d’estudis o feina havien abandonat el fet de tocar el seu instrument.

La BUMT i l’Orquestra TLP ja van oferir un concert conjunt a l’Espluga de Francolí l’any 2016, i en aquesta ocasió, tornaran a compartir escenari, aquesta vegada al Teatre   Tarragona. Pel que fa   al repertori   de l’Orquestra TLP,   és molt variat i s’interpreten des de bandes sonores de pel·lícules o peces de musicals fins a cançons de cantautors. En aquesta ocasió podrem escoltar l’Estaca de Lluís Llach, un mix de la banda sonora de Piratas del Caribe o Superstition de Stevie Wonder, entre d’altres.

El concert se celebrarà el proper diumenge 15 d’abril a les 19 hores al Teatre Tarragona. Les entrades es poden aconseguir a la web tarracoticket o bé a les taquilles del teatre.

La Banda Unió Musical de Tarragona

La BUMT va néixer a Tarragona el 1993, fruit de la iniciativa d’un jove grup d’estudiants de musica i alguns músics veterans, amb la intenció de crear un espai per a tocar en grup i oferir la seva música com a ciutat. Actualment, les principals actuacions   de   la   BUMT,   formada   per   una   setantena   de   músics,   són   en   dies assenyalats de Tarragona, com Sant Magí o Santa Tecla, i també en els concerts de Primavera, Santa Cecília o Nadal, entre d’altres.