.

Imatges de dues parades de la fira marítima de Cambrils. Foto: Tarragona 21.

L’edició de la fira marítima d’aquest any busca difondre la sostenibilitat i la cura del medi ambient a través de conferències per part de professionals del sector, la primera d’aquestes de la mà del secretari de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, Mario Vizcarro, anomenada “Pesca sostenible, els reptes del futur”. Parlant de la sostenibilitat i medi ambient en aquestes xerrades es configura el nucli central de la fira marítima d’enguany, també es difonen els valors dels organitzadors de l’esdeveniment, és a dir, del Club Nàutic de Cambrils (CNBC).També es busca promocionar els expositors creant un entorn de negoci en un emplaçament únic com és el Port de Cambrils.

Imatge d’una de les xerrades de sostenibilitat i medi ambient de la fira marítima. Foto: Cedida

L’objectiu de la 12a edició de la fira marítima de Cambrils és, segons fons oficials del Club Nàutic, arribar a una assistència de 15.000 persones. No obstant, durant aquest cap de setmana la meteorologia no està acompanyant a l’esdeveniment, el vent està fent que la participació d’enguany baixi notablement.

Muntanyes de Costa Daurada busca arribar a nous públics a través d’aquesta fira. Foto: Tarragona 21.

Una cinquantena d’expositors participen durant aquest cap de setmana del 3 al 5 de maig en la fira marítima d’aquesta edició, sis d’aquestes participen per primer cop. Els expositors són majoritàriament empreses que es dediquen a activitats nàutiques com el kayak, submarinisme, pàdel surf, com també expositors d’embarcacions com el cas següent:

Entre aquests expositors trobem l’empresa Yachtsman, dedicada als segurs nàutics, és el primer cop que exposen la seva empresa a la fira marítima de Cambrils. Foto: Tarragona 21.

Una novetat d’aquest any és la creació d’un menú gastronòmic per part del Restaurant del CNCB a càrrec del xef Xavi Fernàndez, el menú anomenat “l’Especial de la fira”. A banda, el Bar Barloventó ofereix “una oferta gastronòmica al nivell de les necessitats dels socis del Club i també dels veïns i turistes que cada any visiten Cambrils”.

Entre el conjunt d’activitats esportives programades per l’edició d’enguany cal destacar dos punts forts. D’una banda la presentació de la Regata Carla, totalment solidària i destinada a l’investigació del síndrome de Rett, és la primera vegada que es durà a terme a Cambrils i durant tres anys serà acollida pel CNCB. No obstant, aquesta regata serà a la tardor però ja es comença a promocionar durant la fira marítima d’enguany per donar-la a conèixer. Un altre punt fort d’aquesta edició, és la presentació del Projecte de Vela Accessible per aconseguir que les persones discapacitades puguin conèixer el món de la vela amb l’ajuda de la fundació Johan Cruyff i la Fundació la Caixa.

Per últim, la 12a edició de la fira marítima de Cambrils busca sensibilitzar a la ciutadania de les deixalles que es troben diàriament al mar fent xerrades per part de professionals. Fonts oficials del Club Nàutic destaquen que la sostenibilitat i el medi ambient són valors que formen part de la seva visió de futur. A més, consideren que tenen la responsabilitat social i corporativa de difondre aquests valors per preservar el medi marítim a través d’aquesta fira.

Andrea Palma