.

 

Tram de la nacional 340. Foto: Cedida

Tram de la nacional 340. Foto: Cedida

Pere Compte, alcalde de Roda de Berà, s’ha mostrat molt decebut davant les últimes informacions rebudes per part del Ministeri de Foment respecte a la demanda de solucions als problemes de saturació i sinistralitat de la Nacional 340, en els trams entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. L’última, una carta signada per Manuel Niño, secretari general d’Infraestructures, adreçada als alcaldes del Vendrell, Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Creixell, Calafell, Cunit, Bellvei i l’Arboç, (rebuda amb data 4 de maig), en contesta a la missiva que els batlles d’aquests municipis afectats van enviar a la Ministra de Foment, Ana Pastor, el passat 31 de març, demanant una reunió personal.

La resposta rebuda, però, no ha satisfet als alcaldes, entre ells el de Roda de Berà, qui ha manifestat el seu malestar per la manca de solucions del Govern central. Mentre nosaltres estàvem patint, durant el proppassat pont de l’1 de maig, tal com succeeix en tots els períodes de vacances, quilomètrics col·lapses a la carretera, el Ministeri de Foment ens enviava aquesta carta sense oferir-nos cap solució, llençant pilotes fora, i prenent decisions que no solucionen la principal problemàtica. En ella no es concedeix la reunió demanada i, tan sols, es fa referència a l’anunci que ja va fer fa unes setmanes la Ministra Pastor sobre la redacció i licitació del projecte de desdoblament de la N-340 durant el segon semestre de 2015, una mesura que, tal com van manifestar el conjunt d’Alcaldes, no els és satisfactòria.

És un gran error, atès que suposarà una barrera més. Nosaltres apostem per aprofitar les infraestructures ja existents, l’autopista AP-7, actualment infrautilitzada, alliberar-la de peatges i, si convé, ampliar-la. Aquesta seria, segons l’Alcalde de Roda de Berà, l’opció més econòmica, més viable i amb un menor impacte.

Compte, qui ha mantingut converses amb la resta d’Alcaldes, ha assegurat que estan molt decebuts pel tracte rebut per Foment, estan mostrant una manca total de sensibilitat i suposa un gran desconeixement del territori i dels seus problemes.