TOTS 21

Josep Maria Prats, Albert Abelló i Jordi Sendra. Foto: Tarragona21

Josep Maria Prats, Albert Abelló i Jordi Sendra. Foto: Tarragona21

Segons avança el Diari de Tarragona, Unió trencarà amb CDC a l’Ajuntament de Tarragona i a partir de dilluns el regidor del partit democristià, Josep M. Prats, passarà a formar un Grup Mixt a partir del dilluns.

Ahir a la tarda, Unió desmentia la possible ruptura amb Convergència a l’Ajuntament de Tarragona. Però, finalment el cap local d’Unió Prats comunicava ahir la decisió «irrevocable» Albert Abelló.

Abans d’ahir el número 2 del partit, Ramón Espadaler, s’hauria reunit amb diversos integrants del Comité Local i es va acordar que Tarragona fos el segon ajuntament en el que es trencava la federació. El passat mes de març va ser el de Falset.

Martí Barberà deixava entreveure ahir la decisió

El candidat democristià, Martí Barberà, va reconèixer ahir la mala maror entre Unió i Convergència a la ciutat de Tarragona a causa de les declaracions i piulades del cap local convergent, Jordi Sendra, les darreres setmanes. Barberà va recordar que des del mes d’agost té demanada una trobada amb el seu homòleg de CDC, Josep Cruset, per intentar destensar aquesta situació, però encara no ha rebut resposta.

Segons els dirigents convergents, Unió cerca donar un darrer cop de timó a la campanya i hauria demanat als seus regidors el trencament de la coalició amb Convergència a diferents municipis, entre aquests Tarragona.

En canvi, Barberà desmentia l’afirmació de Bel que el president del comitè de govern d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, havia trucat tots els regidors de la formació perquè trenquessin els grups municipals de CiU el darrer dia de campanya. “Ningú ha rebut cap trucada. Ni jo mateix, que sóc regidor de Valls.