.

Junts per Catalunya (JxCat) espera que el seu cap de llista i candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, pugui intervenir en la gran majoria d’actes de la campanya gràcies a la tecnologia. Així ho ha explicat l’equip de campanya de la candidatura a la premsa, aquest divendres al matí, on s’han donat alguns detalls dels actes de cara a les eleccions del 21-D. JxCat espera, doncs, que el president destituït, que encara està a Brussel·les, pugui participar activament en la campanya. De fet, s’espera que pugui participar en els debats televisius com el de TV3 del dia 18, així com en els mítings que es faran a la tarda arreu del territori. L’acte d’inici de la campanya serà en un plató de Mediapro de Barcelona -on el Govern oferia rodes de premsa prèvies al referèndum de l’1-O-, i el dia 6 JxCat prepara un míting amb Puigdemont i el president del PDeCAT, Artur Mas, a Brussel·les.

L’equip de JxCat preveu una campanya austera, amb uns 200 actes repartits al matí per Barcelona i l’àrea metropolitana, i mítings a la tarda arreu del territori. La presència de Puigdemont s’intentarà garantir a través de vídeos però també amb intervencions en directe des de Brussel·les. Es preveu que l’acte d’inici de campanya, el dia 4, sigui en aquest format. Hi ha altres mítings gairebé tancats, com és el del dia 5 a Reus, o la participació del dia 7 a la capital belga, a la manifestació convocada per ANC i Òmnium, i on hi assistirà també la direcció del PDeCAT -encara que no vagi a les llistes de JxCat-, a més del propi Puigdemont. Altres municipis on es preveu anar és a Tortosa, Terres de l’Ebre i La Seu d’Urgell, entre d’altres. També s cobriran les quatre demarcacions del Principat.

D’altra banda, aquest cap de setmana es presentarà la candidatura a Sant Julià de Ramis, el municipi on Puigdemont havia de votar l’1-O, i on es va produir una de les primeres càrregues policials contra els electors que esperaven a les portes del col·legi. El cap de llista hi participarà, tot i que no se n’ha concretat el format. L’acte serà tindrà lloc a la Plaça de l’1 d’Octubre a partir del migdia. Al seu torn, el programa de JxCat es presentarà dilluns que ve a la seu que té la candidatura, al carrer Jesús, a partir de les 12 hores. També està previst fer un acte conjunt amb ERC i la CUP quan els presos s’alliberin, tot i que no està tancat ni el format ni cap detall més.

Pel que fa al pressupost, JxCat compta amb 1,4 MEUR que li pertoquen del repartiment dels drets electorals de l’herència de JxSí, dels quals 600.000 euros es destinen per la tramesa censal. D’altra banda, la candidatura ha obert una campanya de micromecenatge a través de la seva web per recaptar fons.

ACN