.

Els Jutjats de Tarragona

Dotze anys després, l’Audiència de Tarragona jutjarà a partir d’aquest dilluns quatre homes acusats de matar un treballador d’una empresa del polígon d’Entrevies. Els fets es remunten al 25 de juliol del 2002 quan els individus van acudir a la seu de la companyia per endur-se’n la recaptació.

Segons la fiscalia, hi van anar en un cotxe robat, anaven armats i es van tapar la cara amb passamuntanyes. Un d’ells va retenir diversos treballadors en un despatx mentre un altre assaltant s’apoderava dels diners. Quan anaven a pujar al vehicle per fugir, un empleat s’hi va abraonar i un dels acusats li va disparar al cap amb una escopeta, produint-li la mort. S’enfronten a penes de fins a 25 anys de presó.

El pla dels acusats es va forjar cinc dies abans a la localitat de Garraf. Allà, Enrique S.H., José M.G. i Ramón M.G. es van posar d’acord per sostreure un vehicle estacionat en una zona de platja pròxima al club nàutic d’aquesta població barcelonina. La tarda del 25 de juliol del 2002, aquests tres individus i Manuel G.M., van decidir apoderar-se dels diners procedents de la recaptació que hi hagués a l’empresa de begudes Discoda de Tarragona.

Amb aquest objectiu, segons el ministeri fiscal, van proveir-se d’un revòlver i d’una escopeta de canons retallats amb els quals pretenien intimidar i, donat el cas, “disparar a tota aquella persona que es trobés a l’empresa i obstaculitzés el seu propòsit”. En l’execució d’aquest pla, Manuel G.M., José M.G. i Ramón M.G. van acudir a l’empresa amb el vehicle robat i amb la cara tapada, mentre que Enrique S.H. els esperava en un altre punt del polígon amb un segon cotxe amb el qual pretenien fugir.

Una vegada a l’empresa, segons la fiscalia, Manuel G.M. va retenir alguns treballadors en un dels despatxos apuntant-los amb un revòlver, mentre Ramón M.G., armat amb l’escopeta de canons retallats, es va apoderar dels diners en efectiu que hi havia en un altre dels despatxos. Al seu torn, José M.G. s’encarregava de vigilar l’entorn ubicat al costat del vehicle.

El crim

Tan bon punt van aconseguir el botí i quan els acusats es disposaven a pujar al cotxe per sortir de l’empresa, el treballador Antonio José L.M. es va abalançar sobre José M.G. per tal d’impedir que fugís. En aquell moment, segons el fiscal, Ramón M.G., “amb la finalitat d’acabar amb la seva vida”, li va disparar mortalment amb l’escopeta. A continuació, els tres homes van fugir amb el cotxe, el van abandonar en un altre punt del polígon i allà van pujar a l’altre vehicle, on els esperava el quart acusat.

La policia espanyola va iniciar les investigacions del cas el mateix estiu del 2002 a partir d’alguns petits indicis, com ara el telèfon mòbil emprat i restes d’impressions digitals trobades al vehicle amb què van fugir els atracadors i que havia estat abandonat en una àrea de servei de l’AP-7, al terme municipal de Roda de Barà. Les indagacions van continuar, tot i que al 2007 el Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona va decretar el sobreseïment provisional del cas.

/* JS para menú plegable móvil Divi */