.

El delegat del govern, Òscar Peris, i el conseller de justícia, Carles Mundó. Foto: Tarragona21

El delegat del govern, Òscar Peris, i el conseller de justícia, Carles Mundó. Foto: Tarragona21

Justícia construirà un nou centre obert a la zona de Joan XXIII. El Govern invertirà 9 milions d’euros, diners que s’inclouran al pressupost ordinari del departament dels anys 2018 i 2019. El nou equipament, que permetrà alliberar del tot l’antiga presó del centre de la ciutat, s’aixecarà al costat de la caserna de la Guàrdia Civil. Així ho ha anunciat el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha fet durant una visita als terrenys on es construirà el nou edifici.

Durant l’atenció als mitjans, Mundó ha explicat que durant l’any vinent es completarà la revisió del projecte i s’impulsarà el procés de licitació i adjudicació de les obres. Aquestes començaran ja al 2018 amb un termini d’execució de 18 mesos i que les obres acabaran al 2019.

El centre tindrà 3.500 metres quadrats de superfície útil i una capacitat per a 150 interns de tercer grau penitenciari. Actualment, el centre obert acull 95 reclusos i compta amb 58 treballadors. El conseller ha afirmat que el projecte de Fòrum Judicial no s’abandona tot i que aquest projecte és una part segregada del primer.