.

Imatges de la capçalera de la manifestació de Jusapol, el 29 de setembre de 2018

El sindicat de policies Jusapol ha protestat aquest dijous davant la seu del PSC de Tarragona per reclamar que s’equipari el salari dels agents de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola al dels Mossos d’Esquadra i l’Ertzaintza. Entre les reivindicacions demanen un increment d’un 30% del sou, de les jubilacions, de les pagues extraordinàries i que es paguin les hores extres. El portaveu de Jusapol a Tarragona, Gabriel Justé, ha lamentat que l’1-O van “donar la cara” però que “tots els governs” els estan menystenint. Les protestes s’han fet simultàniament en diverses ciutats de l’Estat espanyol com Madrid, Sevilla o València. Els policies han descartat protestar a Barcelona atès que en manifestacions anteriors, diuen, els van agredir i han preferit no generar “conflicte”.

El col·lectiu ha denunciat que fa més de 30 anys que lluita per aconseguir l’equiparació salarial amb la resta de cossos policials de l’estat espanyol, atès que els policies i guàrdies civils cobren uns 600 euros bruts menys cada mes. La bretxa salarial, a més, es reprodueix en les pagues extraordinàries. Jusapol també ha lamentat el dèficit de material i que hi hagi agents que treballen sense tenir armilla antibales.

El portaveu de Jusapol ha recordat que amb els governs del PP i del PSOE es van signar acords els anys 1992 i 2005 per revertir les diferències salarials i per acabar amb les desigualtats, però que s’han incomplert de forma “sistemàtica”. Davant d’aquesta situació, ha reclamat que es reactivi la tramitació de la ILP que van presentar la tardor passada, amb més de 550.000 firmes, per tal que s’aprovi per llei l’equiparació.

Així mateix, els policies han criticat que els diferents governs no hagin resolt aquesta problemàtica. “N’estem fins als nassos que quan estan a l’oposició ens diguin que -l’equiparació- és de justícia i quan arriben al govern ens menteixin i ho incompleixin”, ha etzibat Justé .

A més, Jusapol ha acusat el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, “d’amagar” els resultats de l’auditoria sobre les diferències salarials entre els cossos policials perquè, segons el col·lectiu, el govern espanyol hauria de pagar “molts més diners dels acordats”. Per tot plegat, el sindicat ha reiterat que no aturarà la lluita fins que la igualtat salarial no sigui una realitat.

ACN.