.

Una imatge de l'acte. Foto: Cedida

Una imatge de l’acte. Foto: Cedida

El Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils ha acollit aquest dimecres la presentació del Projecte Acció Cambrils que ha elaborat Junts. Aquest és el document programàtic que identifica a aquest partit. L’alcaldable de la formació, Enric Daza, ha anat detallant les principals propostes que van directament destinades al Barri Antic, la Perellada i l’Eixample davant un públic atent que, en acabar la presentació, ha formulat diverses preguntes.

Daza ha explicat que Junts contempla en el seu programa reduir la pressió fiscal als emprenedors, i alleugerint-los els tràmits i llicències quan vulguin obrir un local. Ajudant-los a ells, ha explicat el cap de llista de Junts, es donarà utilitat als locals tancats que hi ha a molts llocs del municipi, especialment al barri antic. Igualment adreçat als comerciants, es vol donar continuïtat als “bons Cambrils” per dinamitzar els comerços en temporada baixa i estimular la compra local.

En l’àmbit de l’urbanisme, la proposta de Junts és apostar per l’urbanisme comercial a la plaça de Miquel Martí Nolla, a l’entorn del Mercat i carrer Hospital, connectat amb el passeig Vidal i Barraquer, convertint tot aquest espai en una plataforma única, més verda i dedicada a les persones.

En un àmbit mes genèric, relatiu a propostes que afecten a tota la ciutadania, Enric Daza ha explicat que és necessari destinar les parcel·les del centre direccional, amb ús dotacional, a la construcció d’habitatge per a la gent gran en format de “cohabitatge” i promoure habitatge de caire social per als joves en diferents barris del municipi i, especialment, els 100 habitatges anunciats fa uns dies.

També ha recordat que és urgent renovar el conveni de neteja amb l’objectiu d’aconseguir que Cambrils estigui molt més net, de punta a punta, i sense l’actual acumulació de residus; disposar d’una oficina especial destinada a ajudar en la obtenció dels fons Next Generation; i posar en funcionament un Pla d’Accessibilitat que garanteixi la mobilitat de totes les persones amb diversitat funcional, a tots els edificis públics i espais del municipi, eliminant barreres arquitectòniques i instal·lant nova senyalística.

Durant més de 45 minuts, Enric Daza ha anat apropant les propostes i ha acabat recordant que la proposta general que fa Junts posa a les persones al centre i aposta per la millora de Cambrils basada en l’estat del benestar de les persones que hi viuen.